- Vi bør øke boligbeskatningen

- Vi bør øke boligbeskatningen

- Fjern den urettferdige flytteavgiften og øk formueskatten, sier Eiendom Norge-direktøren.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Dreyer mener Stein Erik Hagen hadde rett da han ved årsskiftet sa at bolig er for gunstig beskattet i Norge, men sier at det ikke er beskattingen som er problemet i seg selv, men heller hvordan det er lagt opp.

- Hagen og hans investorkolleger har selvsagt rett. Bolig er og har vært gunstig beskattet i Norge. Men det har tjent oss godt. 8 av 10 nordmenn er boligeiere, og selveie er viktig del av det norske velferdssamfunnet. Fjerner man kommunal eiendomsskatt og dokumentavgift, samtidig som man øker formueskatten på primærboliger vil vi skape en bedre og mer rettferdig boligbeskatning, sier Dreyer.

Rammer de unge

Han presiserer at dokumentavgiften er en skatt som rammer befolkningen på et sårbart tidspunkt i livsløpet, og på den måten er urettferdig anlagt. 

Christian V. Dreyer, direktør i Eiendom Norge. Foto: Eiendom Norge

- Den rammer skjevt og treffer særlig unge i etableringsfasen mellom 20 til 40 år, som er de som flytter oftest. Derfor betaler denne gruppen en uproporsjonal stor andel av dokumentavgiften og derav også den samlede beskatningen av bolig i Norge, fortsetter Dreyer.

Velferdsgode nummer én

Lav boligbeskatning har gjort nordmenn til boligeiere i generasjoner og gitt jevnere fordeling av formuesgodene enn andre land. Selveie gir mer sparing, og det er positivt for samfunnet sier Dreyer.

- En svensk studie viser at det å eie egen bolig hjelper på produktiviteten i arbeidslivet. Motivasjonen til å prestere blir høyere og man presser seg selv til å levere bedre. Ikke bare i jobb, men også for å komme seg inn i arbeidslivet, avslutter Dreyer.

Saken er basert på Christian V. Dreyer sin kronikk som ble publisert i Dagens Næringsliv 19.02.2018. Hele kronikken kan du lese her.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen