Velfungerende med fortsatt regionale forskjeller

Velfungerende med fortsatt regionale forskjeller

- Fylkesstatistikken for andre kvartal 2017 viser at boligmarkedet er velfungerende i store deler av landet. De fleste fylkene har hatt en moderat vekst i boligprisene i andre kvartal, sier kommunikasjonsrådgiver Peder Eckblad Tollersrud i Eiendom Norge.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Eiendom Norge slipper i dag fylkesboligprisstatistikken for andre kvartal 2017.

-Fylkesrapportene bekrefter de regionale forskjellene vi har observert i boligprisstatistikken i lang tid. Det har også vært meget god aktivitet og positiv prisutvikling over det meste av landet. 16 av 19 fylker hadde en prisoppgang i andre kvartal, det er kun Oslo, Hordaland og Vest-Agder som har hatt en mindre nedgang, sier Tollersrud.

 Kommunene med sterkest prisvekst

Noen av kommunene med sterkest prisvekst forrige kvartal var Enebakk (3,9 prosent), Hurum (3,6 prosent), Holmestrand (3,5 prosent), og Askim (3,2 prosent). Den svakeste prisutviklingen hadde Strand i Rogaland (-1,1 prosent), Namsos (-0,9 prosent), Mandal (-0,9 prosent) og Kristiansund (-0,8 prosent).

-Alle fylker har prisoppgang de siste 12 månedene, og Rogaland har positiv 12 måneders vekst for første gang på lenge. Det er likevel store forskjeller i ulike kommuner, sier Tollersrud.

Høy aktivitet blant annet på Vestlandet

Noen av kommunene med sterkest tolv måneders vekst er Hurum (16,1 prosent), Alta (11,9 prosent), Gjøvik (15,7 prosent) og Førde (10,4 prosent). På den andre siden av skalaen finner vi rogalandskommunene Egersund (-5,5 prosent) og Sola (-2,2 prosent).

- Rapporten viser høy aktivitet blant annet på Vestlandet. Rapporten fra Sogn og Fjordane viser rekordhøy aktivitet i markedet. Vi har aldri tidligere registrert så mange omsetninger i dette fylket andre halvår, sier Tollersrud.

- Rogalandsmarkedet er også på vei opp med en positiv årsvekst i Stavanger, Haugesund og Karmøy, noe som bekrefter at markedet er i klar bedring i fylket, avslutter Tollersrud.

Til toppen