Vårslepp i leiemarkedet

Vårslepp i leiemarkedet

Vi opplever at det er langt flere leietakere som søker bolig frem mot sommeren, sammenlignet med april i fjor. Boligprisene har flatet ut, mens vi opplever full aktivitet i leiemarkedet, sier adm. dir. i Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Oslo:

Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for april 2017 viser at det nå i snitt kostet 8769,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en nedgang på 2,7% sammenlignet med forrige måned.

For en 2-roms kostet det i snitt 12.339,- kroner, som er en oppgang på 1,5% fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 4,9%. Gjennomsnittsprisen for 2-roms leiligheter i Oslo har aldri vært høyere!

En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 15.267,- kroner å leie i måneden. Dette er tilsvarende fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 5,8%.

-Flere leietakere enn vanlig er tidlig ute i år for å sikre seg de beste leilighetene. Det er stor etterspørsel etter leiligheter ledig i august allerede. Med de gode leieprisene utleiere får for 1-roms leiligheter, har vi registrert at flere unge går sammen for å leie bolig, for å få redusert bokostnadene. Skulle du leid en 1-roms alene, ligger prisen på ca. kr. 9000,- Dersom 1 par og en singel deler en 3-roms er bokostnaden på ca. kr. 5000,- per person. I tillegg har vi registrert at ambassader og firmaer sliter med å finne eksklusive boliger i dagens marked. Det er lite å velge mellom i prisklassen over kr. 30.000, sier daglig leder ved Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim.

-Bystyret i Oslo ser nå på nye områder for fortetning og har spesielt tatt for seg boliger omfattet av Småhusplanen. Gunstige investeringsområder fremover er rundt kommunikasjonsknutepunktene og da spesielt rundt Storo/Nydalen. Vi råder derfor alle til å beholde sine sekundærboliger for videre utleie, sier daglig leder ved Utleiemegleren Sinsen, Vemund Holmen.

Bergen:

Det kostet i snitt 6000,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Bergen. For en 2-roms leilighet kostet det i snitt 9914,- kroner, som er en oppgang på 2,9% fra måneden tidligere.

Det kostet i gjennomsnitt 12.609,- kroner å leie en 3-roms i Bergen. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 0,2%.

-Vi har lenge hatt henvendelser fra privatpersoner og firmaer som vil leie boliger fra i sommer. Vi opplever bra etterspørsel etter de fleste boligtyper. 2- og 3-roms i sentrum eller i nærheten av Bybanen er attraktive på leiemarkedet. Den siste tiden har vi også opplevd god interesse for de nye leilighetene på Damsgård, sier daglig leder ved Utleiemegleren Bergen, Erik Hove.

Stavanger:

I Stavanger kostet en 2-roms i gjennomsnitt 8380,- kroner å leie i april. Sammenlignet med måneden tidligere er dette en nedgang på 0,4%.

En 3-roms kostet i snitt 10.990,- kroner per måned, som er en oppgang på 2,4 % fra forrige måned.

-Vi har sett en klart større interesse for eneboliger og større familieboliger i april. Dette er typisk for sesongen og noe vi vil se øke videre i de kommende månedene. Både leieprisene og etterspørselen etter 2- og 3-roms leiligheter har holdt seg stabilt gjennom måneden og vil trolig holde seg der også i mai, sier daglig leder ved Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.

Trondheim:

I Trondheim kostet en 2-roms i gjennomsnitt 9300,- kroner i april, som er en nedgang på 18,8% fra måneden tidligere.

For en 3-roms var snittleien 13.100,- kroner, dette er en oppgang på 6,2% fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 3,7%.

- Prisene på 2-roms varierer kraftig mellom eldre og nye utleieenheter. Dette har gitt utslag på gjennomsnittsleien i april. Markedet oppleves som aktivt, spesielt ledige leiligheter fra 1.august blir leid ut allerede nå, og det er mange interessenter. Gode objekter oppnår gode priser, sier daglig leder ved Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan.

Romerike:

I snitt kostet det 10.551,- kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 1,1%.

En 3-roms leilighet på Romerike kostet i snitt 12.500,- kroner. Dette er en nedgang på 0,7% sammenlignet med måneden tidligere.

- På Romerike opplever vi at det er noen flere leietakere på visning denne måneden. Det er fortsatt mange boliger ledige. De mest populære boligene er de minste der 2- og 3-roms leilighetene ofte blir leid ut raskt, mens de større boligene tar noe lenger tid, sier daglig leder ved Utleiemegleren Romerike, Karsten Olsen.

Asker og Bærum:

I Asker og Bærum kostet det i gjennomsnitt 9850,- kroner for en 2-roms. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 0,5%.

For å leie en 3-roms i Asker og Bærum måtte du gjennomsnittlig betale 14.800,- kroner i april. Sammenlignet med måneden tidligere er dette en oppgang på 3,7%.

- For andre måneden på rad kostet det under 10.000 kroner for å leie en 2-roms leilighet i Asker og Bærum. Hovedårsaken er fortsatt mange mindre leiligheter og sokkelleiligheter. Leieprisene for 3-roms leiligheter har derimot økt. Antallet ledige boliger til leie øker frem mot sommeren, og vi går inn i toppsesongen for utleiemarkedet. Dersom man skal leie ut boligen sin i sommer, bør man starte prosessen nå, sier daglig leder ved Utleiemegleren Asker og Bærum, Tom Anders Andersen.

Drammen:

I snitt kostet det 10.062,- kroner å leie en 2-roms leilighet i Drammen i april. Sammenlignet med måneden tidligere er dette en oppgang på 5,2%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 12%.

For en 3-roms kostet det 12.425,- kroner. Sammenlignet med forrige måned er dette en oppgang på 8,2%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 17,5%.

-Leieprisene har vist vekst i Drammen i april. Tilbudet av boliger har også vært ganske stabilt, med noe økning etter påske, sier daglig leder ved Utleiemegleren Drammen Eivind Sveen.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen