Ungdommer fra hele verden ga boligråd til Veidekke

Ungdommer fra hele verden ga boligråd til Veidekke

25 ungdommer fra hele verden har delt sine tanker og visjoner om bærekraftige løsninger for fremtidens boliger. Fremtidens boligkjøpere ønsker seg boligkonsepter som er smarte, bærekraftige og som legger til rette for deling av fellesarealer.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

25 ungdommer mellom 16 og 25 år har de siste to ukene vært samlet til en bærekraftskonferanse i regi av organisasjonen Young Sustainable Impact (YSI). Målet for konferansen er å finne løsninger på verdens miljø- og klimautfordringer. Veidekke er i år en av konferansens hovedsponsorer og selskapet utfordret ungdommene til å finne bærekraftige og fremtidsrettede løsninger for Ulven-prosjektet.

- Vi ser at fremtidens boligkjøpere ønsker seg boligkonsepter som er smarte, bærekraftige og som legger til rette for deling av fellesarealer. Dette er spennende tanker som vi tar med oss videre i flere prosjekter. YSI har bidratt til å synliggjøre viktige verdier og trender hos fremtidens boligkjøpere, sier Audun Blegen, direktør for forretningsutvikling i Veidekke Eiendom.

Forslag til bærekraftige løsninger

Deltakerne på bærekraftskonferansen besøkte Veidekkes hovedkontor 16. august. Gjennom gruppearbeid kom de frem til konkrete forslag til bærekraftige løsninger.

- Veidekke skal bygge fremtidens bærekraftige boliger, og det er viktig å få innspill fra den generasjonen som skal kjøpe disse boligene. Vi er opptatt av involvering av både kunder og samarbeidspartnere, og det er fruktbart å kunne involvere fremtidens boligkjøpere i en tidlig fase, sier Hege Schøyen Dillner, konserndirektør for HR og bærekraft.

- Unge er en enorm ikke-utnyttet ressurs, sier Amund Grytting (21) som er daglig leder i YSI. 
- Ungdom bør få være med på å skape den fremtiden de selv skal leve i. Å få jobbe direkte med Veidekke på et slikt prosjekt gir en mulighet til å bidra positivt. Møtet mellom de unges åpenhet for muligheter og den tunge erfaringen som ligger i en etablert bedrift er essensiell for å få til nye gode løsninger. Vi setter pris på å kunne jobbe sammen med bedrifter som tør å være fremoverlente og utfordre på denne måten, sier Amund Grytting.

YSI-nettverket består av over 10 000 ungdommer fra 170 land. 25 ungdommer mellom 16-25 år fra hele verden har vært samlet på en bærekraftskonferanse i Oslo i to uker. Seks grupper har arbeidet med oppgaven knyttet til bærekraft på OBOS' og Veidekkes Ulven-prosjekt. En jury bestående av representanter fra Ulven-prosjektet, Veidekke og OBOS kåret det beste forslaget.

BOLIGMARKED/20. august 2018

Solid resultat tross redusert boligsalg

Resultat før skatt for OBOS-konsernet endte på 1 643 millioner kroner for første halvår, noe som er en økning på 288 millioner kroner fra i fjor. God drift i alle forretningsområder og flere ferdigstilte boliger bidrar til resultatveksten. I tillegg har det vært en god utvikling i verdien av konsernets investeringseiendommer. Les hele saken

NÆRINGSBYGG/14. august 2018

Bygger stort næringsbygg i København

Veidekkes danske datterselskap Hoffmann A/S har inngått kontrakt med KLP Ejendomme A/S om å oppføre et nytt kontorbygg i København. Kontrakten er en totalentreprise til en verdi av om lag én milliard danske kroner. Dette er Hoffmanns største enkeltprosjekt noensinne hva gjelder både kontraktsum og antall kvadratmeter. Bygget er planlagt ferdigstilt i 2021. Les hele saken

Til toppen