Trapper opp kampen mot arbeidslivs- kriminalitet

Trapper opp kampen mot arbeidslivs- kriminalitet

- Som en av Norges største eiendomsbesittere og utbyggere ønsker Oslo kommune å ligge i front i kampen mot arbeidslivskriminalitet, sier Rigmor Hansen, administrerende direktør i Undervisningsbygg.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Etter å ha vært en pådriver i utviklingen av HMSREG, et informasjonssystem som er utviklet for å motvirke arbeidslivskriminalitet og sosial dumping, ønsker Undervisningsbygg nå å ta systemet i bruk på alle sine byggeprosjekter.

- Undervisningsbygg ønsker etterhvert å ta i bruk systemet på 177 skoler i Oslo for å ha oversikt over vedlikeholdsarbeider som utføres, sier Hansen.

Gode resultater

Fra høsten 2016 og frem til i dag har systemet vært i pilotdrift i flere skoleprosjekter og Undervisningsbygg har allerede sett gode resultater:

  • Prosjektene har bedre oversikt over firmaer og deres mannskaper på byggeplassen.
  • Det er til enhver tid oppdaterte mannskapslister.
  • Kontraktsforutsetninger om krav til lærlinger kan lettere følges opp.
  • Andel ugyldige HMS-kort er vesentlig redusert.
  • Eventuelle avvik synliggjøres umiddelbart i systemet.
  • Samarbeidet med Skatt Øst er effektivisert.
  • For best mulig utbytte av HMSREG er det nødvendig at entreprenører og leverandører pålegges å ta systemet i bruk, noe som Undervisningsbygg nå gjør.

- At systemet har et enkelt brukergrensesnitt og at det er tilgjengelig på mobile enheter gjør det lett å ta i bruk for alle, enten man sitter på kontor eller er ute og jobber, sier Hansen.

MILJØBYGG/22. mai 2018

Skal bygge Lillestrøms mest miljøvennlige boligprosjekt

Skanska har høye miljøambisjoner for boligprosjektet Aveny Vest, og prosjektet skal sertifiseres etter BREEAM-NOR. Prosjektet vil bestå av 176 selveierleiligheter fordelt på tre selvstendige bygg med svært god beliggenhet i hjertet av Lillestrøm. Les hele saken

Til toppen