Trapper opp kampen mot arbeidslivs- kriminalitet

Trapper opp kampen mot arbeidslivs- kriminalitet

- Som en av Norges største eiendomsbesittere og utbyggere ønsker Oslo kommune å ligge i front i kampen mot arbeidslivskriminalitet, sier Rigmor Hansen, administrerende direktør i Undervisningsbygg.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Etter å ha vært en pådriver i utviklingen av HMSREG, et informasjonssystem som er utviklet for å motvirke arbeidslivskriminalitet og sosial dumping, ønsker Undervisningsbygg nå å ta systemet i bruk på alle sine byggeprosjekter.

- Undervisningsbygg ønsker etterhvert å ta i bruk systemet på 177 skoler i Oslo for å ha oversikt over vedlikeholdsarbeider som utføres, sier Hansen.

Gode resultater

Fra høsten 2016 og frem til i dag har systemet vært i pilotdrift i flere skoleprosjekter og Undervisningsbygg har allerede sett gode resultater:

  • Prosjektene har bedre oversikt over firmaer og deres mannskaper på byggeplassen.
  • Det er til enhver tid oppdaterte mannskapslister.
  • Kontraktsforutsetninger om krav til lærlinger kan lettere følges opp.
  • Andel ugyldige HMS-kort er vesentlig redusert.
  • Eventuelle avvik synliggjøres umiddelbart i systemet.
  • Samarbeidet med Skatt Øst er effektivisert.
  • For best mulig utbytte av HMSREG er det nødvendig at entreprenører og leverandører pålegges å ta systemet i bruk, noe som Undervisningsbygg nå gjør.

- At systemet har et enkelt brukergrensesnitt og at det er tilgjengelig på mobile enheter gjør det lett å ta i bruk for alle, enten man sitter på kontor eller er ute og jobber, sier Hansen.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen