Tilslutter seg de 10 strakstiltakene

Tilslutter seg de 10 strakstiltakene

Eiendomsutvikler NCC Property Development vil bidra til at eiendomsbransjens satsing på bærekraft blir mer ambisiøs, og har derfor signert en tilslutning til de 10 strakstiltakene for byggeiere i Eiendomssektorens veikart mot 2050.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

- Mange av strakstiltakene er allerede implementert i vår prosjektutvikling, men vi ønsker at det skal fokuseres mer på dette i vår bransje og har derfor valgt å slutte oss til de 10 strakstiltakene. Dette passer dessuten meget godt sammen med NCCs egen visjon, som er å fornye vår bransje og utvikle de beste, bærekraftige løsningene , sier Manne Aronsson, daglig leder i NCC Property Development AS.

Høye miljøambisjoner

I tråd med visjonen er NCC Property Development allerede i gang med en storskala utvikling på Valle i Oslo, der miljøambisjonene er meget høye. Prosjektet ligger ved siden av Vålerengas nye stadion og er meget sentralt plassert ved knutepunktet Helsfyr. Over 3.500 mennesker vil ha sin arbeidsplass der når Valle-kontorene står ferdige.

- Vi er i gang med byggingen av første trinn på 6.700 m2 BTA som har fått navnet “Valle Wood” ettersom hele bygget blir i massivtre, sier Aronsson.

Utviklingen av bygg i massivtre er viktig

Tre er et fornybart byggemateriale som er lite ressurskrevende ved fremstilling. Dette gir et lavere CO2-utslipp i tillegg til at treet binder CO2. Hele elementer produseres på fabrikk eller byggeplass, og sages til etter mål. Platene monteres under telt på byggeplassen. På denne måten får man et tørt og støvfritt bygg med kort monteringstid. Bruk av massivtre gir et godt inneklima fordi treet puster og er i stand til å regulere fukt og temperatur.

- Utviklingen av bygg i massivtre er meget viktig for NCC, men også sett i et miljø- og bærekraftperspektiv. Valle Wood vil spare over 40 prosent CO2-utslipp sammenlignet med et oppdatert referansebygg. Dette er fremtiden for byggenæringen, og noe NCC satser på, sier Aronsson.

NCC har som målsetning å få minimum BREEAM Excellent-sertifisering for Valle Wood.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen