- Vi vil ha fokus på å tenke sirkulært. Det vil si at de materialene vi produserer i dag også skal kunne brukes 30 år frem i tid, sier Peder Welander, markedssjef i Moelven Modus.
- Vi vil ha fokus på å tenke sirkulært. Det vil si at de materialene vi produserer i dag også skal kunne brukes 30 år frem i tid, sier Peder Welander, markedssjef i Moelven Modus. (Foto: GC Rieber Eiendom)

Tar i bruk fremtidens kontorløsninger

-Gjenbruk av byggmaterialer er fremtiden for byggebransjen, sier prosjektdirektør i GC Rieber Eiendom, Gunnar Hernborg. Vi har gått sammen med blant andre Moelven Modus om å etablere gjenbrukslager for kontorinnredning.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Rundt 11 tonn Co2 slippes ut i atmosfæren når vegger, dører og andre byggematerialer produseres til et middels stort kontorlokale. Dette vil GC Rieber, Moelven Modus og flere andre aktører i bransjen gjøre noe med.

- Vi vil ha fokus på å tenke sirkulært. Det vil si at de materialene vi produserer i dag også skal kunne brukes 30 år frem i tid, sier Peder Welander, markedssjef i Moelven Modus.

Leasing av materialer

GC Rieber Eiendom, Moelven Modus og andre byggherrer i Bergen har derfor gått sammen om å etablere et gjenbrukslager, der vegger, dører og andre system-produkter blir levert inn når kontorlokaler skal bygges om. Når nye kontorlokaler igjen skal bygges om, kan aktørene hente brukte materialer fra lageret.

- Det blir en slags leasingtjeneste for materialer, forteller Hernborg entusiastisk.

Se Peder Wellander fra Moelven Modus og Gunnar Hernborg i GC Rieber Eiendom forteller om gjenbruk av kontorvegger og mulighetene som ligger i dette.

Sterk miljøprofil

På den måten spares altså miljøet for skadelige utslipp og minsker avfallsmengden i seg selv. Hernborg er godt fornøyd med miljøsatsingen.

- GC Rieber Eiendom har en sterk miljøprofil og vi er opptatt av å tilby grønne løsninger til leietakerne våre. Blant annet har vi bygget ”Basen” som er Breeam Excellent-sertifisert, og ferdigstiller bygget ”Lanternen”, som får samme sertifisering, i løpet av neste halvår. I tillegg tilbyr vi elbildelering og miljøsykler for leietakerne våre, avslutter han.

EIENDOMSFORVALTNING/15. juni 2018

Nødvendig taktskifte for eiendomsforvaltningen

Eiendomsnæringen representerer store verdier, og en rekke investorer har hatt en eventyrlig reise gjennom løpende avkastninger og verdijusteringer. Forvaltning av eiendommer har imidlertid fremstått uten strategiske visjoner, med fokus på daglig og teknisk drift. Denne tiden er nå over. Les hele saken

Til toppen