- Vi vil ha fokus på å tenke sirkulært. Det vil si at de materialene vi produserer i dag også skal kunne brukes 30 år frem i tid, sier Peder Welander, markedssjef i Moelven Modus.
- Vi vil ha fokus på å tenke sirkulært. Det vil si at de materialene vi produserer i dag også skal kunne brukes 30 år frem i tid, sier Peder Welander, markedssjef i Moelven Modus. (Foto: GC Rieber Eiendom)

Tar i bruk fremtidens kontorløsninger

-Gjenbruk av byggmaterialer er fremtiden for byggebransjen, sier prosjektdirektør i GC Rieber Eiendom, Gunnar Hernborg. Vi har gått sammen med blant andre Moelven Modus om å etablere gjenbrukslager for kontorinnredning.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Rundt 11 tonn Co2 slippes ut i atmosfæren når vegger, dører og andre byggematerialer produseres til et middels stort kontorlokale. Dette vil GC Rieber, Moelven Modus og flere andre aktører i bransjen gjøre noe med.

- Vi vil ha fokus på å tenke sirkulært. Det vil si at de materialene vi produserer i dag også skal kunne brukes 30 år frem i tid, sier Peder Welander, markedssjef i Moelven Modus.

Leasing av materialer

GC Rieber Eiendom, Moelven Modus og andre byggherrer i Bergen har derfor gått sammen om å etablere et gjenbrukslager, der vegger, dører og andre system-produkter blir levert inn når kontorlokaler skal bygges om. Når nye kontorlokaler igjen skal bygges om, kan aktørene hente brukte materialer fra lageret.

- Det blir en slags leasingtjeneste for materialer, forteller Hernborg entusiastisk.

Se Peder Wellander fra Moelven Modus og Gunnar Hernborg i GC Rieber Eiendom forteller om gjenbruk av kontorvegger og mulighetene som ligger i dette.

Sterk miljøprofil

På den måten spares altså miljøet for skadelige utslipp og minsker avfallsmengden i seg selv. Hernborg er godt fornøyd med miljøsatsingen.

- GC Rieber Eiendom har en sterk miljøprofil og vi er opptatt av å tilby grønne løsninger til leietakerne våre. Blant annet har vi bygget ”Basen” som er Breeam Excellent-sertifisert, og ferdigstiller bygget ”Lanternen”, som får samme sertifisering, i løpet av neste halvår. I tillegg tilbyr vi elbildelering og miljøsykler for leietakerne våre, avslutter han.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen