Studentboliger - ikke noe utleiekaos

Studentboliger - ikke noe utleiekaos

- Tusenvis av studenter står i kø for studentbolig, men det er over 10 700 annonser for ledige boliger på finn.no og ikke noe utleiekaos, sier administrerende direktør for Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

- Studentboligene har lavere husleie enn markedet ellers og det er ingen nyhet at folk vil betale så lav leie som mulig. Mens salgsmarkedet koker, er leiemarkedet balansert og sunt, med stort utbud og god aktivitet, sier hun.

 Oslo

Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for juli 2016 viser at det nå i snitt koster 8 715 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en nedgang på 5,1 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 1,3 prosent.

I snitt kostet det 11 946 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i juli 2016, dette er en oppgang på 0,7 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 2,6 prosent. Det har aldri tidligere blitt registrert en så høy pris for å leie en 2-roms leilighet i Oslo.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 14 567 kroner å leie i måneden, dette er en nedgang på 1,1 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 0,8 prosent.

- Det er ikke bare studenter som leier bolig. Mange har både høy utdannelse og gode jobber, men klarer likevel ikke å komme inn i et presset boligsalgsmarkedet, sier daglig leder for Utleiemegleren Sinsen, Vemund Holmen.

Asker og Bærum

I Asker og Bærum har leieprisene fortsatt å stige i løpet av juli, til tross for rekordmange boliger til leie.

I snitt kostet det 11 795 kroner å leie en 2-roms leilighet i Asker og Bærum i juli 2016, dette er en oppgang på 2,4 prosent fra måneden tidligere. For å leie en 3-roms leilighet var snittprisen i juli 14 766 kroner.

- Leietakerne tar seg god tid og vurderer flere alternativer før de bestemmer seg for en bolig. Juli er feriemåneden fremfor noen, og det er få studenter som søker etter boliger i Asker og Bærum. Det store trykket fra leietakerne har uteblitt den siste måneden, men et stadig større tilbud av nyere boliger og moderne løsninger bidrar til gode husleier for utleierne, sier daglig leder for Utleiemegleren Asker og Bærum, Tom Anders Andersen.

Romerike

På Romerike økte leieprisene.

I snitt kostet det 10 146 kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike i juli 2016, dette er en oppgang på 5,6 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 7,4 prosent.

En 3-roms leilighet på Romerike koster nå i snitt 12 275 kroner å leie i måneden, dette er en oppgang på 5,4 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 7,6 prosent.

Bergen

I Bergen holdt leieprisene seg stabile i juli. I snitt kostet det 10 718 kroner å leie en 2-roms leilighet og 14 318 kroner å leie en 3-roms leilighet i Bergen i juli 2016.

- Vi leide ut hele 38 % flere boliger i juli enn i samme måned i fjor, sier daglig leder for Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

- Bergen har et variert næringsliv, er en stor studentby og det bygges relativt få nye boliger. Vi regner derfor ikke med å få noe dramatisk fall i leieprisene i Bergen slik det har vært i Stavanger. Unntaket er boliger i øvre prisklasse og i områder som var spesielt attraktive for oljebransjen, som for eksempel på Kokstad, Sandsli og Hjellestad. Det vil alltid vil være behov for et stort antall utleieboliger i Bergen, sier han.

- Studentene velger sentral beliggenhet fremfor høy standard. Vi skal ikke mer enn noen minutter med buss ut av sentrum før vi knapt har henvendelser fra studenter på annonserte boliger. Dette gjelder også områder med gode bussforbindelser hvor man kan få både langt større og bedre boliger til samme prisen som man betaler for små krypinn i sentrum. Etter åpningen av Bybanen for noen år siden merket vi at langt flere studenter enn tidligere ble interesserte i områder som for eksempel Minde og Wergeland, sier han.

Stavanger

I Stavanger var leieprisene stabile i juli.

- Vår generelle betraktning er at leieprisene er i ferd med å stabilisere seg etter et kraftig fall fra toppen i 2012/13, sier daglig leder for Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.

I snitt kostet det 8 268 kroner å leie en 2-roms leilighet i Stavanger i juli 2016, dette er en nedgang på 8,6 prosent fra måneden tidligere. Likevel ligger leieprisen over snittet for mai. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 19,3 prosent.

- Til tross for store variasjoner fra måned til måned, er vår oppfatning at leieprisen også for 2 roms leiligheter har stabilisert seg, sier daglig leder for Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.

En 3-roms leilighet i Stavanger koster nå i snitt 11 254 kroner å leie i måneden, dette er en oppgang på 2,5 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 13 prosent.

Trondheim

I Trondheim økte leieprisene sterkt i juli.

I snitt kostet det 11 221 kroner å leie en 2-roms leilighet i Trondheim i juli 2016, dette er en oppgang på 11,5 prosent fra måneden tidligere.

En 3-roms leilighet i Trondheim koster nå i snitt 14 031 kroner å leie i måneden, dette er en oppgang på 11,4 prosent fra måneden tidligere.

- Trondheim har flere studenter enn før og leieprisene øker til tross for at det er bygget flere nye studentbyer, sier daglig leder for Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan.

- Vi oppnår generelt høyere priser i høysesongen enn ellers i året. Dersom du vurderer å leie ut bolig, er det viktig å få den raskt ut i markedet, sier hun.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen