Store regionale forskjeller i boligmarkedet

Store regionale forskjeller i boligmarkedet

Boligprisene steg med 3,1% i januar 2016, og er nå 5,2% høyere enn for 12 måneder siden. Dette er som forventet, men markedet preges av store regionale forskjeller.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

- Januar ble som forventet, en sterk måned prismessig, og boligprisene steg med hele 3,1% på landsbasis. Bak disse tallene gjemmer det seg imidlertid store regionale forskjeller, noe vi spesielt ser i Rogaland. Her er den underliggende pristrenden negativ, og vi ser at majoriteten av boligene selges under prisantydning, kommenterer Adm.dir. i Aktiv Eiendomsmegling Finn Magnus Rogne-Hansen.

- Det ble i januar solgt 13,3% færre boliger sammenlignet med januar i fjor, og dette kommer først og fremst av at det er for få boliger til salgs i Oslo og omegn, samt at markedet er tregt i Rogaland, fortsetter Rogne-Hansen

Ved utgangen av januar var det 11.789 boliger til salgs, noe som er 2,2 prosent færre enn for ett år siden. I Oslo og Akershus viser de samme tallene at det er hhv. 22% og 27% færre boliger for salg.

- Det mest bekymringsfulle i dagens boligmarked er at det er boligmangel i Oslo og omegn. Når det møter opp 60 stykker på visning på en liten tre-roms på Torshov, sier det seg selv at det ikke er balanse mellom tilbud og etterspørsel. Det er heller ikke utsikter til at det bygges nok i Oslo for å demme opp for den sterke etterspørselen, forteller Rogne-Hansen.

- Romerike er et av de områdene som kan styrke seg kraftig på boligmangelen i Oslo. Her er det godt med lokale utbyggingsinitiativ, og vi merker at flere og flere boligkjøpere får øynene for området. Selv om vi har sett en prisøkning også her de siste årene, ligger gjennomsnittlig kvadratmeterprisen ca 40% lavere enn i Oslo, avslutter Aktiv-sjefen.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen