Diagonale-prosjektet består av et studentbygg og et kontorbygg. Olav Thon Gruppen og HAV Eiendom AS eier 50 % hver.
Diagonale-prosjektet består av et studentbygg og et kontorbygg. Olav Thon Gruppen og HAV Eiendom AS eier 50 % hver. (Illustrasjon: HAV Eiendom)

Stor etterspørsel etter studentboliger i Diagonale

Olav Thon Gruppen og HAV Eiendom AS eier Diagonale-prosjektet i Bjørvika. I juli står 300 studentboliger klare for innflytning i det ene nybygget.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

– Studentboligene er helt unike med den sentrale beliggenheten hvor Operaen og Oslo S er nærmeste naboer. Boligene er moderne og alle har eget bad og kjøkken. De fleste studentboligene vil være ettroms på 20 til 25 kvadratmeter. Men det blir også boliger til studentpar opp til 50 kvadratmeter. Det er felles takterrasse i 11. etasje med en fantastisk utsikt og mange av leilighetene har også havutsikt, sier Thon Eiendoms utleiesjef, Torill Larsen.

Alle som er i et studieløp for høyere utdanning ved et godkjent studiested i Oslo eller Akershus (eller har fått plass og takket ja til plass), samt lærlinger kan søke om studentbolig i Diagonale. Man må ta minst 15 studiepoeng per semester for å være godkjent søker. Prisene varierer fra 6600 kroner til 14000 kroner (for to personer i en parleilighet) per måned. Oppvarming, varmtvann og internett er inkludert i prisen.

– Vi har opplevd stor pågang av søkere som vil bo i Diagonale og vi mottar daglig søknader på thoneiendom.no. I juli holder vi visninger for de som vil komme og se, og de første studentene flytter inn i slutten av juli før studiestart. Vi har gått gjennom mange søknader og de som har fått tilbud om å signere kontrakt med oss har vært overlykkelige, sier Larsen.

Diagonale ligger i Dronning Eufemias gate og vil få nye Deichmanske hovedbibliotek som nærmeste nabo.

Kontorer og nye restauranter

Det andre Diagonale-bygget består av kontorlokaler og leies ut til blant annet TV 2, Advokatfirma Ræder, Vinmonopolets nye hovedkontor og Vipps/BankAxept/BankID. På gateplan kommer blant annet Kaffebrenneriet, Smoothie Exhange, El Camino og Døgnvill.

Diagonale-prosjektet eies av Olav Thon Gruppen og HAV Eiendom AS med 50 % eierskap hver. 

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen