Stabilt utleiemarked i november

Stabilt utleiemarked i november

- November-markedet er stabilt og viser god aktivitet, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal. - Vi forventer at de flyktninger og asylsøkere som får innvilget varig opphold i Norge vil føre til større press på leiemarkedet i 2016, sier hun.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Oslo

- Vi ser en økende trend på at leietakerne er meget tidlig ute for å skaffe seg en bolig. Vi har allerede god respons på boliger som skal leies ut fra mars/ april 2016. Erfaringsmessig er disse ofte også de beste leietakerne. Vi anbefaler utleiere å være tidlig ute for å sikre seg de beste leietakerne, sier daglig leder for Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim.

[img id="1"]

Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for november 2015 viser at det nå i snitt koster 8 608 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en nedgang på 3,4 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 0,4 prosent.

I snitt kostet det 11 662 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i november 2015, dette er en oppgang på 1,3 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 1,9 prosent.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 14 825 kroner å leie i måneden. Dette er en nedgang på 2,8 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 3,8 prosent.

Bærum

- Antallet ledige boliger synker noe i Asker, men fortsetter å øke i Bærum, sier daglig leder for Utleiemegleren Asker og Bærum, Tom Anders Andersen.

- Leieprisene på 3-roms leiligheter har økt markant det siste året, sier han.

Gjennomsnittlig leiepris for en 3-roms er nå kr. 15.500,- og det er ca. kr. 1.000,- mer enn på samme tid i fjor.

- Vi opplever fortsatt mye aktivitet på prosjektet Fornebuporten, der det spesielt er mange nyoppførte 2-roms til leie i disse dager, sier han.

En 2-roms leilighet i Asker og Bærum koster nå i snitt 10 520 kroner å leie i måneden. Dette er en nedgang på 1,8 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 7,3 prosent.

Drammen

I Drammen er prisene stabile.

- Stadig flere tar kontakt med oss for å investere i utleiebolig i Drammen, sier daglig leder for Utleiemegleren Drammen, Eivind Sveen.

- Lav bankrente, spennende byutvikling, gode leiepriser samt lavere boligpriser enn i Oslo-regionen er hovedforklaringen til dette, sier han.

Romerike

På Romerike er prisene svakt synkende.

- Det er mange nye boligprosjekter med stor andel utleieboliger på Romerike, sier daglig leder for Utleiemegleren Romerike, Karsten Olsen.

Trondheim

I Trondheim er prisene svakt synkende.

- Flere utleiere har måttet sette ned prisen for å få leiet ut, men vi har likevel stor aktivitet, sier daglig leder for Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan.

Stavanger

 I Stavanger er prisene stabile.

Antall ledige boliger på Finn for Stavanger har holdt seg stabilt og ligger nå på 675 ledige objekter.

- Leieprisene er nå på et nivå som ligger ca. 15% under samme periode i fjor, sier daglig leder for Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.

Bergen

I Bergen har leieprisene holdt seg stabile den siste måneden. Det er hele 737 annonser for boliger til leie i Bergen, 141 flere enn for en måned siden.

- Det store utbudet av utleieboliger gir færre interessenter pr. bolig og utleiere må derfor belage seg på å redusere prisforventningene noe, sier daglig leder for Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen