Sola leverer byggestrømmen

Sola leverer byggestrømmen

Brynseng skole skal bli et nesten null-energibygg hvor blant annet Norges største solcellepanel i fasaden skal sørge for all oppvarming av skolen.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

I resten av byggeperioden blir Brynseng skole forsynt med egenprodusert energi.

Solcellene i fasaden leverer strøm, mens varmepumpupene som er koblet til energibrønner hundre meter ned i bakken, leverer varme.

Innovative energiløsninger

Undervisningsbygg som er Oslo kommunes største utbygger, bygger miljøvennlige skoler som bruker bærekraftig energi. Kommunen ønsker fossilfrie byggeplasser og på Brynseng er man kommet et skritt i riktig retning.

- Brynseng skole skal stå klar til å ta imot elever til høsten og allerede fått mye oppmerksomhet for sine innovative energiløsninger. Mest synlig og mest interesse har det vært for et av landets største fasademonterte solcellepanel. Innkobling av solceller og varmepumper på byggeplass er en ny milepæl for oss som vi satser på det blir mer av i tiden fremover, forteller prosjektleder Paul Lehne i Undervisningsbygg.

Fremtidsrettete skolebygg

Nylig leverte bygget 55-75 Kwp (kilowatt-peak er avgitt effekt fra et solcellepanel) og hadde en produksjon på omtrent 125 kWh på formiddagen. NCC er totalentreprenør for bygging av Brynseng skole som blir på 11.700 kvadratmeter.

- Solcelleanlegget er på 1.000 kvadratmeter og skal produsere 100.000 kWh per år. Sammen med Undervisningsbygg skal vi være med på å realisere felles ambisjoner om fremtidsrettete skolebygg. Brynseng skole er et forbildeprosjekt i FutureBuilt. Skolen skal bygges som passivhus i tillegg til også å være et pilotprosjekt på nesten nullenerginivå (nNEB), sier prosjektleder i NCC Gisle Ranheimsæter.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen