Snart går boligene i pluss

Snart går boligene i pluss

Ikke bare blir behovet for energi mindre i morgendagens hus. Passivhusene har allerede fått konkurranse av plusshusene. De produserer mer energi enn de bruker. Og løsningene er enkle.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Rolf Bjarne Eriksen er leder for salg og produktutvikling i LOS privat. Strømleverandøren er opptatt av å fortelle kundene hvordan de allerede i dag kan spare strøm.

– Lavenergihus er boliger som er bedre isolert mot varmetap enn dagens byggeforskrifter tilsier. Årlig totalt energibehov skal ligge på under 100 kilowattimer per kvadratmeter. Dagens gjennomsnitt er mye høyere, på rundt 170.

Passivhus er den nye standarden

Et passivhus har et veldig lavt energibehov sammenlignet med dagens bygg. – Det totale energibehovet til en bolig bygget etter passivhusstandard er ca. 25 prosent av energibehovet av en vanlig bolig. Det er definert en rekke krav for at et bygg skal kunne defineres som et passivhus, blant annet skal årlig oppvarmingsbehov ikke overstige 15 kilowattimer per kvadratmeter, sier Eriksen.

Plusshuset kommer

Et plusshus er et hus som produserer mer energi enn det bruker. I tillegg til energiminskende tiltak når bygningen brukes, legges det vekt på produksjon av egen energi ved hjelp av solfangere, jordvarme eller andre relativt enkle løsninger.

– Foreløpig er nok plusshus noe for de virkelig miljøbevisste, men det vil definitivt være en del av fremtidens nybygg, mener Eriksen.

Målerne blir smartere

Innen 1. januar 2019 skal alle landets over 2,6 millioner strømkunder ha fått montert nye, smarte strømmålere. Dette er den største moderniseringen av det norske strømnettet på over 100 år.

– Med de nye strømmålerne på plass leses måleren automatisk. Det gir en mer presis måling, og muligheter til å planlegge forbruket. Smarte strømmålere åpner også for digital strømstyring i hjemmet ditt i fremtiden. På Agder skal Agder energi nett bytte ut målere hos selskapets 190.000 kunder, forteller Eriksen.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen