Snart en million medlemmer i boligbyggelag

Snart en million medlemmer i boligbyggelag

I fjor fikk boligbyggelagene i Norge nærmere 50 000 nye medlemmer. Den totale medlemsmassen er nå på om lag 955 000. 2015 er fjerde året på rad med sterk medlemsvekst.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

- Fortsetter denne veksttakten passerer boligbyggelagene snart 1 million medlemmer. 38 av totalt 43 boligbyggelag økte antall medlemmer i året som gikk, sier en fornøyd Thor Eek, adm. direktør i NBBL.

Han synes vi trygt kan si at boligbyggelagene er en folkebevegelse og er glad for å lede en organisasjon hvor så mange ser nytten av et medlemskap.

Obos er det største boligbyggelaget

Sofie Monstad Aga og Espen Larsen er to av dem som meldte seg inn i året som gikk. Paret bor i en sentrumsleilighet i Bergen, men skal senere i måneden flytte inn i det splitter nye Os Sjøfront i byens nabokommune i sør. Det er deres første boligkjøp.

- Vi meldte oss inn da vi kjøpte leiligheten. Boligprosjektet som OBOS står bak i hjembygden min passet perfekt, forteller Sofie.

[img id="1"]

22-åringene har bidratt til at OBOS, det største boligbyggelaget i Norge, er i ferd med å passere 400 000 medlemmer alene.

Overskuddet går tilbake til virksomheten

Samlet hadde boligbyggelagene ved årsskiftet 955 000 medlemmer, og tallet er stigende. Bare Norges Idrettsforbund og Coop har flere medlemmer. Det betyr at Norske Boligbyggelag er den tredje største medlemsorganisasjonen i Norge.

Boligbyggelagene har gjort en solid innsats for å få fram fordelene ved et medlemskap. Her kan alle melde seg inn og være medeier i sitt boligbyggelag. Som eier kan du ikke ta ut overskudd av driften, men overskuddet pløyes tilbake til det som er kjernevirksomheten, nemlig å tilby gode boliger til medlemmene.

Trygt og tillitvekkende

22-åringene i Bergen gleder seg stort til å flytte. De har fulgt med i hele byggeperiodene og fått god anledning til å sette sitt eget preg på løsningene i leiligheten.

- Vi kommer nok til å kjøpe en litt større bolig etter hvert. For oss virker det trygt og tillitvekkende å kjøpe gjennom et boligbyggelag. Nå skal vi sette oss enda bedre inn i alle fordelene som følger med medlemskapet, sier Sofie og Espen.

- Den største medlemsfordelen er forkjøpsretten. For unge eller andre førstegangsetablerere kan et medlemskap gjøre det enklere å få kjøpt sin første bolig. Jeg er glad for at boligbyggelagene kan hjelpe denne gruppen med å komme seg inn på boligmarkedet, sier Eek.

I 2015 ble forkjøpsretten benyttet ved kjøp av 20 prosent av de omsatte boligene.

Ved årsskiftet var 43 boligbyggelag tilsluttet NBBL. Disse har om lag 955 000 medlemmer og forvalter 465 000 boliger i nesten 11 000 boligselskap over hele landet.

NÆRINGSBYGG/14. august 2018

Bygger stort næringsbygg i København

Veidekkes danske datterselskap Hoffmann A/S har inngått kontrakt med KLP Ejendomme A/S om å oppføre et nytt kontorbygg i København. Kontrakten er en totalentreprise til en verdi av om lag én milliard danske kroner. Dette er Hoffmanns største enkeltprosjekt noensinne hva gjelder både kontraktsum og antall kvadratmeter. Bygget er planlagt ferdigstilt i 2021. Les hele saken

EIENDOM/ 3. august 2018

Profier kjøper boligprosjekt av Det Norske Veritas

Det Norske Veritas Eiendom AS har i nærmere 15 år jobbet med reguleringen av et leilighetsprosjekt på sin eiendom på Høvik med en fantastisk beliggenhet rett på oversiden av Veritas-senteret. Nå er prosjektet solgt til boligutvikleren Profier. Kjøpet omfatter omtrent 10 mål som kan utvikles til ca. 55 leiligheter. Med kjøpet følger flere påstående vernede eiendommer fra Høvik Verk perioden, blant annet en 8 mannsbolig, to sveitservillaer og en tidligere turnhall. Les hele saken

Til toppen