Slik skal Orkla Bygg og Idéhus løfte Orkdal

Slik skal Orkla Bygg og Idéhus løfte Orkdal

Mange ønsker å bo landlig, men samtidig ha bypulsen en kort kjøretur unna. Dette finner barnefamilier så vel som førstegangskjøpere og seniorer på tettstedet Fannrem i Orkdal. Boliger har det derimot ikke vært flust av.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

– Det er bygget lite på Fannrem de siste årene. Det gjør vi noe med nå, sier Roger Graff, daglig leder i Orkla Bygg AS.

Sammen med arkitekter fra Idéhus, skal utbyggeren gi Fannrem sentrum et realt løft med totalt 23 nye hjem. Og når alt står ferdig sommeren 2019, har utbygger Graff planer om selv å flytte inn i et av dem. Et større kvalitetsstempel må du lete lenge etter.

Bindes sammen med en park

Byggingen av to firemannsboliger går i gang allerede høsten 2017, mens arbeidet med et leilighetskompleks på samme tomt starter året etter. Ifølge Idéhus-arkitekt Konstanze Roob vil prosjektene gi Fannrem mer enn flere boliger:

– Innbyggerne får et nytt rekreasjonsområde som er skjermet for trafikk og støy. Dette kan bli et sted for avslapping, men også for større tilstelninger og arrangementer. Den grønne lungen plasseres mellom firemannsboligene og leilighetskomplekset, og er med på å binde byggene sammen.

Orkla Bygg er Idéhus-medlem, og i tett samarbeid har selskapene jobbet med å tydeliggjøre at prosjektene henger sammen. For selv om de er ulike, skal vi se en rød tråd.

– Vi har blant annet valgt de samme vedlikeholdsfrie materialene i kledningen. Dessuten vil vi at arkitekturen skal passe inn med de eksisterende byggene på Fannrem. Det er ikke tilfeldig at platene i deler av fasaden på leilighetskomplekset har samme grønnskjær som vakre Orkdal kirke, sier Graff.

Passer alle aldre – og lommebøker

Familieboligene er ideelle for dem med 2-3 barn. Prosjektet har totalt 8 enheter, hver på 80 kvadratmeter med 3 soverom.

Leilighetskomplekset har en noe høyere kvadratmeterpris, men spennet i størrelser inviterer både enslige og store familier inn. Prosjektet vil bestå av 15 selveierleiligheter fra cirka 60 til 250 kvadratmeter.

Utbyggeren regner med at flere som flytter inn i leilighetene kommer fra store eneboliger. Med litt mindre plass å boltre seg på, kan det være en utfordring å arrangere bursdager og andre selskaper.

– Denne problemstillingen er løst med et felles lokale som har både kjøkken og toaletter – som alle i leilighetskomplekset kan bruke, sier Graff.

Eiendomsmegleren som skal ta seg av salget fikk de første henvendelsene fra interesserte allerede tre-fire måneder før byggestart.

– Dette viser at Fannrem trenger flere nye boliger. Vi er stolte av at vi sammen med Idéhus nå kan presentere et prosjekt som passer til alle aldre, interesser og lommebøker, sier Graff.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen