Skanska selger leilighetshotell
(Foto: Skanska)

Skanska selger leilighetshotell

Skanska Eiendomsutvikling har solgt leilighetshotellet Lakkegata 3 i Oslo sentrum til Balder Fastigheter Norge AS Eiendom for 418 MNOK (brutto eiendomsverdi).

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Skanska rehabiliterer nå det 8.500 m2 store kontorbygget fra 1983 til moderne standard og miljøklasse BREEAM-NOR Very good. Leilighetshotellet skal stå ferdig sommeren 2018.

– Vi er stolte av å ha utviklet et miljøriktig prosjekt som er attraktivt i markedet. Vi er også godt fornøyde med å få inn en langsiktig eier som Balder. Dette er første gang at Skanska Eiendomsutvikling gjør en avtale med Balder i Norge, sier konserndirektør Thorbjørn Brevik i Skanska Eiendomsutvikling.

Stor interesse fra lokale aktører

Prosjektet inneholder 162 moderne hotell-leiligheter, spesialdesignet for reisende og pendlere i forretningsmarkedet som oppholder seg lengere tid av gangen i Oslo. 85% av bygget er utleid til en finsk operatør; Forenom AS på en 13 års leieavtale.

Det jobbes nå med utleie av første etasje, her er det stor interesse fra lokale aktører med spennende konsepter som vil skape liv på gateplan.

– Balder er svært fornøyde med å kunne øke sin tilstedeværelse på det norske markedet, spesielt med en så sentral eiendom som dette. Det er i tillegg gledelig at vi nå også kan gjøre forretninger med Skanska Norge, i og med at vi allerede gjør forretninger med Skanska i både Sverige og Danmark, sier finanssjef i Balder Marcus Hansson.

Salget har vært tilrettelagt av Cushman & Wakefield.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen