Skanska selger kontorbygg

Skanska selger kontorbygg

Skanska Commercial Development Norway (Skanska CDN) har solgt sin halvdel av Sundtkvartalet i Oslo sentrum til Entra Eiendom for 795 millioner kroner. Salget bokføres i tredje kvartal 2017.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

- Vi har hatt et godt samarbeid med Entra gjennom hele prosjektet. Sundtkvartalet er et toppmoderne kontorbygg som har oppnådd BREEAM-NOR Excellent-sertifisering og en rekke ettertraktede leietakere har flyttet inn. Bygget rommer også en ny flerbrukshall som eies av Oslo kommune og snart skal vi i gang med byggingen av en ny gangbro over Akerselva. Denne broen vil bidra til å knytte Sundtkvartalet tettere sammen med andre deler av byen og fortsette utviklingen av området, sier Björn Mattsson, administrerende direktør i Skanska CDN.

Var Skanska CDNs første prosjekt i Norge

Sundtkvartalet ligger sentral plassert i Oslo sentrum og består av 31 300 kvadratmeter med lyse og moderne kontorlokaler, hvor 92 prosent er utleid. Bygget ble utviklet i en joint venture mellom Skanska og Entra hvor begge selskapene eide 50 prosent hver. I tillegg til dette var også Skanska totalentreprenør på byggeprosjektet. Sundtkvartalet var Skanska CDNs første prosjekt i Norge og bygget åpnet i desember 2016. Skanska, Knowit, Manpower, IBM og Tidal er blant leietakerne som holder til i Sundtkvartalet. Entra overtar Skanskas aksjer i selskapet den 30. september og eier dermed 100 prosent av bygget.

- Sundtkvartalet passer godt inn i vår portefølje av kontorlokaler i Oslo og vi er godt fornøyd med at vi har blitt enige med Skanska om å overta deres aksjer og blir eneeier av bygget, sier Arve Regland, administrerende direktør i Entra.

Til toppen