Skal bygge Lillestrøms mest miljøvennlige boligprosjekt
(Illustrasjon: Skanska)

Skal bygge Lillestrøms mest miljøvennlige boligprosjekt

Skanska har høye miljøambisjoner for boligprosjektet Aveny Vest, og prosjektet skal sertifiseres etter BREEAM-NOR. Prosjektet vil bestå av 176 selveierleiligheter fordelt på tre selvstendige bygg med svært god beliggenhet i hjertet av Lillestrøm.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

– Aveny Vest blir et flott boligprosjekt, og vi er sikre på at vi har utviklet et prosjekt som tilfører Lillestrøm sentrum mye positivt. Vi skal forvandle et privat og lukket område til et grønt, frodig og hyggelig område tilgjengelig for alle. Vi har fokusert på spennende arkitektur og variert fasadeuttrykk som sikrer boligkjøperne ekstra lys og luft, sier regionsdirektør for boligutvikling på Østlandet, Helen Gåsvik.

Aveny Vest blir Skanskas første BREEAM-NOR sertifiserte boligprosjekt. BREEAM er en internasjonal bærekraftstandard for utredning og rangering av bygninger. Prosjekter som tildeles et slikt sertifikat fyller krav til blant annet godt inneklima, bærekraftige og giftfrie materialer, balansert ventilasjon og gode lysforhold.

Det er strenge krav til byggeprosessen og bruken av miljøvennlige metoder som skal sørge for en ryddig og sunn byggeplass, både for de som jobber der og de som bor rundt. Det gjelder blant annet avfallshåndtering og overvåking av vann og energiforbruk fra alle kilder på byggeplassen. Resultatet blir et redusert klimagassutslipp gjennom hele byggeprosessen.

Skal kun bygge grønne boliger

I desember 2017 gikk Skanska ut og sa at alle fremtidige boligprosjekter skal BREEAM-NOR sertifiseres.

– Vi mente alvor da vi tok den beslutningen. Som en utvikler og entreprenør har vi i Skanska et ansvar for å bidra til å løse klimautfordringene. Nå lanserer vi vårt første BREEAM-NOR sertifiserte boligprosjekt, og flere vil komme de neste årene, sier konserndirektør for eiendomsutvikling i Skanska, Thorbjørn Brevik.

Aveny Vest kommer for salg i august 2018, og byggestart er planlagt første kvartal av 2019.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen