Scandic overtar Hotel Norge

Scandic overtar Hotel Norge

Scandic Hotels, Nordens største hotelloperatør, befester posisjonen i Bergen. Hotel Norge, byens eldste og mest prominente hotell blir et Scandic-hotell, og skal totalrenoveres for nærmere en kvart milliard NOK.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

 

Oppgraderer hotellet for en kvart milliard 

[factbox id="1"]

Scandic, Norges største hotelloperatør, overtar driften av et av Bergens eldste hoteller Hotel Norge. Med Hotel Norge har Scandic 87 hoteller over hele landet, hvor åtte ligger i Bergen.

- Vi er i dag svært fornøyde med å kunne offentliggjøre at vi tar over Hotel Norge, sier administrerende direktør Svein Arild Steen-Mevold i Scandic Norge. Dette er en stor dag for Scandic, og Hotel Norge vil bli et verdifullt tilskudd til Scandic, sier Steen-Mevold.

- Totalrenoveringen av Hotel Norge begynner i september 2016, sier Svein Arild Steen-Mevold. Sammen med eierne skal vi bruke rundt 250 millioner NOK på å gjøre hotellet til et av de flotteste i Norge. Det har vært et flaggskip før, og nå skal det bli det igjen, sier Steen-Mevold.

Skal befeste posisjonen som et av Norges flotteste hoteller

Hotel Norge er Bergens mest sentralt beliggende hotell, og vil etter renoveringen bli byens største med 390 rom og suiter og en stor konferanseavdeling.

Hotellet ble opprinnelig bygget i 1885, og er et av Norges eldste og mest ærverdige hoteller.

- Vi har valgt Scandic som vår langsiktig samarbeidspartner, blant annet fordi de har investeringsviljen og kompetansen til å drive og utvikle hotell. Vi ser med glede frem til at Hotel Norge igjen skal ta tilbake og befeste posisjonen som et av Norges flotteste hoteller, sier representant for huseierne, Geir Hove.

Overtar i september 2016

Hotell Norge Holding DA vil fortsatt eie hotellet, mens Scandic Hotels offisielt overtar ansvaret for driften av hotellet 1. september i 2016. Avtalen skal formelt godkjennes av konkurransetilsynet før overtagelsen.

- Dette er en virksomhetsoverdragelse, som innebærer at Scandic overtar alle forpliktelser som foreligger ved overtagelsestidspunktet, også for de ansatte, sier administrerende direktør Svein Arild Steen-Mevold.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen