Rettet søkelyset mot smarte bygg og innovative miljøprosjekter

Rettet søkelyset mot smarte bygg og innovative miljøprosjekter

Byggherrene sine utfordringer med smarte og innovative miljøprosjekter, ble satt i fokus under arrangementet «Byggherrenes scene» som ble gjennomført for første gang på Eliaden 29. mai. Denne gangen fikk Kjeldsberg Eiendom, DNB Næringseiendom, Høegh Eiendom og Omsorgsbygg Oslo kommune stille spørsmål direkte til rådgivere og leverandører, som en etter en entret scenen og svarte på deres spørsmål.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Det ble et vellykket arrangement hvor deltagerne fikk satt seg inn i noen av de mest sentrale utfordringene vi har når vi skal bygge smarte og innovative bygg.

Kjeldsberg Eiendom og Höegh Eiendom fokuserte på nybygg og byggingen av "verdens smarteste bygg". De hadde begge interessante problemstillinger på personvernet (GDPR), hvordan sikre en minimal miljøpåvirkning når en gir alle ansatte tilgang til å styre teknikken, definisjon av smarte bygg og hvilken verdi dette har for sluttbruker.

DNB fulgte opp med utfordringer for eksisterende bygningsmasse. Hvordan skal vi gjøre eksisterende bygg smartere og når ser vi de første "førerløse byggene"

Omsorgsbygg fulgte på med utfordringer i samme spor hvor de har brukere av sine bygg som ikke ønsker eller har behov for å kommunisere med bygget.

Spørsmålene ble i tur og orden besvart av Siemens, GK Inneklima, IWMAC, Schneider, DesigniT, Defigo og Code 11.

BOLIGMARKED/20. august 2018

Solid resultat tross redusert boligsalg

Resultat før skatt for OBOS-konsernet endte på 1 643 millioner kroner for første halvår, noe som er en økning på 288 millioner kroner fra i fjor. God drift i alle forretningsområder og flere ferdigstilte boliger bidrar til resultatveksten. I tillegg har det vært en god utvikling i verdien av konsernets investeringseiendommer. Les hele saken

NÆRINGSBYGG/14. august 2018

Bygger stort næringsbygg i København

Veidekkes danske datterselskap Hoffmann A/S har inngått kontrakt med KLP Ejendomme A/S om å oppføre et nytt kontorbygg i København. Kontrakten er en totalentreprise til en verdi av om lag én milliard danske kroner. Dette er Hoffmanns største enkeltprosjekt noensinne hva gjelder både kontraktsum og antall kvadratmeter. Bygget er planlagt ferdigstilt i 2021. Les hele saken

Til toppen