NY FASADE: OKK Gruppens eiendom i Nedre Storgate 15-17 i Drammen vil blant annet få en helt ny fasade. Kommunikasjonsbyrået Godt Sagt har leid hele 2. etasje på nærmere 1000 kvadratmeter.
NY FASADE: OKK Gruppens eiendom i Nedre Storgate 15-17 i Drammen vil blant annet få en helt ny fasade. Kommunikasjonsbyrået Godt Sagt har leid hele 2. etasje på nærmere 1000 kvadratmeter. (Illustrasjon: DRMA / B&B)

Rehabiliterer 7200 kvadratmeter

OKK Gruppen skal gjennomføre en omfattende modernisering av Nedre Storgate 15-17 i Drammen der kommunikasjonsbyrået Godt Sagt nå går inn som ny leietaker.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Eierne av bygget i nedre del av gågata på Bragernes er OKK Gruppen, mens Oxer Eiendom forvalter eiendommen. I spissen for de to selskapene står døtrene til tidligere muremester Ole K. Karlsen fra Drammen; Bente Karlsen Jordanger og Ellen Karlsen Raaholt. Ole K. Karlsen stod blant annet bak nasjonale signalbygg som Vikingskipet på Hamar og Oslo Plaza.

I månedsskifte august/september starter en omfattende modernisering av Nedre Storgate 15-17. Bygget, der totalarealet er på 7200 kvadratmeter, renoveres etter Breeam In-Use-standard. Det planlegges i tillegg butikk, servering og showroom ut mot Nedre Torggate. Nedre Storgate-prosjektet mot gågata er ferdig i desember 2018, mens Nedre Torggate 18 er ferdig våren/sommeren 2019. 

FORNØYDE: Daglig leder Bjørnar Boldvik i Godt Sagt og markedsdirektør Anniken Haug i Oxer Eiendom er godt fornøyde etter at Godt Sagt nå har inngått en langsiktig leieavtale i OKK Gruppens bygg i Nedre Storgate 15-17 i Drammen. Bygget skal nå gjennom en omfattende rehabilitering. Foto: Oxer Eiendom

Ett av de største grepene blir å endre fasaden mot gågata, men også innvendig i 2. etasje skal det det gjøre en omfattende modernisering av lokalene for å blant annet få plass til Godt Sagts eget filmstudio og nærmere 50 ansatte fra selskapets ulike avdelinger i Drammen og Mjøndalen. Godt Sagt AS er i dag ett av de største kommunikasjonsbyråene på Østlandet utenfor Oslo.

– Utstillingsvindu 

– Det blir ny glassfasade i 1. og 2. etasje mot gågaten, og fasaden skal gjøres lysere. Dette blir et skikkelig utstillingsvindu for Godt Sagt som skal leie hele 2. etasje med nærmere 1000 kvadratmeter inkludert kontorplasser, møterom, kantine, resepsjon og altså et eget filmstudio. Vi er veldig fornøyd med å få et stort kommunikasjonsbyrå inn som leietaker i bygget som vi nå vil bli spesialtilpasset for deres behov, forteller markedsdirektør i Oxer Eiendom, Anniken Haug, som legger til at det fortsatt er ledige lokaler oppover i etasjene.

Regionens største advokatselskap Svensson Nøkleby flyttet nylig ut av lokalene og over i OKK Gruppens nybygg rett ved siden av. Og fra før av er det en rekke større rådgivermiljø etablert i området.

Godt sagt

– Det passer veldig bra for et selskap som Godt Sagt å etablere oss i et kreativt rådgivermiljø som også er lokalisert midt i aksen til det nye sykehuset på Brakerøya og den nye Fjordbyen, sier daglig leder i Godt Sagt AS, Bjørnar Boldvik.

Etter fusjonen av kommunikasjonsbyrået Godt Sagt kommunikasjon, det digitale byrået Siteman og Catapult film har det nye byrået vært på jakt etter lokaler der de kan samlokalisere seg.

INNGANGSPARTI: Noenlunde slik vil det se ut i inngangspartiet til Nedre Storgate 15-17 etter at moderniseringen er gjennomført. Illustrasjon: Facilius

– Vi har vært på leting etter lokaler som både er sentrale og riktig strategisk plassert, men det har vært en utfordring på finne kontorlokaler som også kan oppfylle behovet for 5,5 meters takhøyde for et filmstudio. Det var også viktig at lokalene åpnet for muligheter for videre vekst og var i nærheten av kommunikasjonsknutepunkt. Dette både med tanke på vår miljøvennlige profil og våre ambisjoner om å rekruttere både ansatte og kunder inn mot Oslo-området, sier Boldvik.

Satser i Drammen

I tillegg til kontorbygget i sentrum har OKK Gruppen flere andre prosjekter i Drammen. Rett ved Drammenselven på Åssiden pågår boligprosjektet Pålsøya Park med 220 boliger, og selskapet har også planer om å utvikle tidligere Ellingsen Møbler-eiendommen på Strømsø på sikt.

Oxer Eiendom har på sin side to større boligutbygginger på gang, nærmere bestemt Grev Wedels Plass med 84 boliger midt i sentrum samt det nyinnkjøpte Skramstadkvartalet på Nedre Bragernes med 5800 kvadratmeter boligareal.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen