Rammetillatelser på HasleLinje

Rammetillatelser på HasleLinje

HasleLinje har mottatt rammetillatelser fra Oslo kommune Plan- og bygningsetaten (PBE) for oppføring av nytt skolebygg for WANG Ung Oslo, samt rehabilitering og påbygg for Bygg01 på Hasle.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

-Vi er veldig fornøyd med å endelig komme i gang med prosjektene WANG Ung og Bygg01. Mange hundre sporty ungdomselever, og publikumsrettede funksjoner i Bygg01, vil uten tvil bidra positivt til bo- og arbeidsmiljøet på Hasle, sier Jørgen Chr. Flaa, daglig leder på HasleLinje.

WANG Ung Oslo

Hasle Linje Næring AS inngikk ved årsskiftet en avtale med WANG Ung Oslo om oppføring og leie av nytt skolebygg på Hasle. Nå er rammetillatelsen gitt og skolen skal stå ferdig til innflytting ved skolestart høsten 2018. Leieavtalen løper over 20 år.

Bygget et er på totalt 3 000 kvm og inneholder læringsrom, kontorer, kafé-/spiseområder og aktivitetssoner. Idrettskolen skal være en arena for læring og aktivitet for ungdomsskoletrinnene. Totalt vil 360 glade og spreke idrettselever berike miljøet på Hasle på en fin måte.

LOF Arkitekter har tegnet bygget. AF skal oppføre skolebygget i en totalentreprise. HasleLinje Næring AS er eiet av Höegh Eiendom AS og AF Gruppen.

Bygg01

Utviklingen av Bygg01, Vinmonopolets gamle hovedbygg på Hasle, har foregått over flere år. Nå er endelig rammetillatelse på plass. Höegh Eiendom AS og Profier AS har sammen utviklet prosjektet, og skal bygge 223 leiligheter og nærmere 8 000 kvm handel og tjenesteytende næring i Bygg01.

Leilighetene ble lagt ut for salg i november 2016 og er nå nesten utsolgt. Det jobbes med flere konsepter og aktører som skal fylle det nye handelssenteret. Dagligvarebutikk, apotek, blomsterbutikk og butikk for interiør- og kjøkkenutstyr er allerede på plass.

Bygg01 er et tøft og originalt industribygg. Bygget er på 50 000 kvm og har monumentale fasader som etter ønske fra Byantikvaren i stor grad blir bevart. Kristin Jarmund Arkitekter har stått for uttegning av prosjektet med særlig fokus på byggets særegenhet og verneverdi. Det nye arkitektoniske grepet består av en bevaring av deler av bygget opp til tredje etasje, et nytt påbygg fra fjerde til sjette etasje, et samlende indre gårdsrom i midten og et pulserende handelssenter i første etasje.

Solid Entreprenør AS vil stå for oppføring av nybygg og rehabilitering av Bygg01. Boligene i bygget planlegges overlevert i 2020, og handelssenteret er planlagt ferdigstilt sent høsten 2019.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen