OSU kjøper to tomter i Bjørvika

OSU kjøper to tomter i Bjørvika

Oslo S Utvikling (OSU) har inngått en avtale med HAV Eiendom om kjøp av to tomter i Bjørvika. Tomtene har et regulert volum som tilsier ca. 340 boliger. I tillegg kommer knappe 3.000 kvm butikker, serveringssteder og kulturtilbud på gateplan.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

- Dette er en strategisk viktig avtale for oss. Ettersom vi allerede eier de omkringliggende tomtene, får vi nå full kontroll over fremdriften i Bispevika. Vi kan styre prosjektene i den rekkefølgen som er til det beste for området, sier administrerende direktør Rolf Thorsen i Oslo S Utvikling, som nå blir en enda større aktør i Fjordbyprosjektet.

Sikrer optimal utvikling

Eva Hagen, administrerende direktør i HAV Eiendom, forteller at det var naturlig for selskapet å henvende seg til OSU.

[img id="2"]

- Siden OSU eier alle de omkringliggende tomtene, samt at hele området er regulert under ett, er det bra at ett eierselskap står for utbyggingen. Det sikrer en helhetlig og optimal utvikling av Bispevika, sier hun. HAV Eiendom selger de to tomtene fordi selskapet har som strategi å utvikle næringseiendom. Utbygging og salg av boliger er ikke en del av selskapets virksomhet.

Beliggende i sjøkanten

Thorsen beskriver de to tomtene som noen av de fineste i Bjørvika. De er beliggende i sjøkanten med fantastiske solforhold og direkte tilgang til Havnepromenaden. Store deler av tomtene skal etableres ut i sjøen, utenfor det som er definert som Bispekaia og Losbrygga.
Det er regulert inn ca. 340 boliger på de to tomtene, slik at OSU totalt skal bygge ca. 1.500 boliger i Bispevika.

Unike boliger

Boligene på de to tomtene skal fordeles på 14 bygg. Prosjektet får sjøkanaler og -basseng mellom husene, noe som vil gi boligene et unikt særpreg.

[img id="1"]

Etter et parallelloppdrag valgte HAV Eiendom prosjektet ”Skjærgården”, som er utarbeidet av det danske arkitektkontoret Tegnestuen Vandkunsten. Prosjektet er med på å gi Bispevika en egen identitet og gjør at området skiller seg ut fra den tradisjonelle karrébebyggelsen som ofte velges i nybyggprosjekter sentralt i Oslo. Det har et lekent uttrykk og består av punkthus i forskjellige størrelser, med skråtak og ulike møneretninger. I tillegg varierer uterommenes form og størrelser, noe som gir området et annerledes og unikt preg.

En levende bydel

I de 14 byggene kommer det også butikker, serveringssteder og kulturtilbud på gateplan. OSU skal dermed utvikle hele bygulvet i Bispevika, og det skal henge godt sammen med tilbudet som selskapet er i ferd med å utvikle i Barcode.

Vi blir nå i stand til å ta et helhetlig grep for å skape et komplett tilbud

- Vi blir nå i stand til å ta et helhetlig grep for å skape et komplett tilbud. Et bredt publikumsrettet tilbud på begge sider av Dronning Eufemias gate vil være et viktig bidrag til å skape en levende bydel, sier Thorsen. Første boligprosjekt neste år Overdragelsen omfatter feltene B6a og B6b og skjer ved salg av to aksjeselskap. Partene er enige om ikke å kommentere salgssummen.

Grunnarbeidene for de nye boligene i Bispevika på ett av de andre feltene til OSU er allerede i gang, og selskapet planlegger å legge det første boligprosjektet ut i markedet i løpet av 2016.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen