Ønsker Politihøgskolen velkommen til Moss

Ønsker Politihøgskolen velkommen til Moss

17. februar ga Regjeringen Justis- og beredskapsdepartementet i oppdrag å utrede en omlokalisering av Politihøgskolens virksomhet. Nå tilbyr Moss kommune og Höegh Eiendom politiet en toppmoderne skole i sentrum av Moss.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

En ny politihøgskole er allerede regulert i kommuneplanene. Allerede i 2020 kan skolen flytte inn i toppmoderne lokaler, sentralt i den nyutbygde delen av Moss sentrum.

Vinn-vinn for Justissektoren

Alle kjente krav fra Politihøgskolen blir ivaretatt i prosjektet i Moss. I følge Politihøgskolens egne analyser vil en ny effektiv skole redusere driftsutgiftene med over 100 millioner kroner per år. I tillegg er det gjennomført en verdivurdering av dagens skole på Majorstuen i Oslo på nær en halv milliard kroner.

[factbox id="1"]

– Vi har jobbet målrettet sammen med Höegh Eiendom for å etablere en ny politihøgskole i Moss, med en øvingsarena på Rygge. Justissektoren har lett etter mulig plassering av en ny politihøgskole i ti-tolv år og endelig kan de nå få mulighet til styrke politiutdanningen med en ny og tilrettelagt skole i Osloregionen, sier Tage Pettersen, ordfører i Moss.

– Höegh Eiendom er svært fornøyd med den brede støtten som utbyggingsprosjektet har fått i Mosseregionen og i Østfold. Faller valget på Moss, skal vi gjøre vårt ytterste for å gi politistudentene en trygg og effektiv høyskole som tilfredsstiller alle moderne krav, sier Jan Erik Kristiansen, direktør for forretningsområdet Moss i Höegh Eiendom.

Sentral plassering med øvingsarena på Rygge

Pettersen fremhever at Moss og nærområdet har alt som både høgskolen og deres elever måtte ønske.

-Reisetiden mellom Oslo S og Moss vil komme ned i 27 minutter når jernbaneutbyggingen står klar. Det er kortere reisetid enn hva t-banen bruker fra Oslo sentrum og til nord i Groruddalen, sier Tage Pettersen.

Ettersom tomten står klar for utbygging og en høgskole er ferdig regulert inn, kan arbeidet med en ny politihøgskole i Moss komme i gang raskt og stå klar allerede i 2020. På øvingsarenaen på Rygge trener politiet allerede.

– Politiet trener og øver allerede i dag på Rygge flystasjon og her er det potensial for å utvide med relevant trening for fremtidens politikvinner og -menn. Ikke minst er Rygge et ypperlig utgangspunkt for politiet å øve mer på samvirke med Forsvaret og andre beredskapsaktører, avslutter Tage Pettersen.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen