Offshorerederiet Teekay til Powerhouse Brattørkaia

Offshorerederiet Teekay til Powerhouse Brattørkaia

Teekay Offshore Partners L.P. har inngått leieavtale med Entra og vil flytte inn i de fire øverste etasjene på Powerhouse Brattørkaia i 2019.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

– Vi gleder oss til å ønske Teekays medarbeidere velkommen til Trondheims flotteste kontorlokasjon. Powerhouse Brattørkaia vil bli en av landets mest spektakulære kontorbygg med sin markante arkitektur, beliggenhet i sjøkanten og verdensledende miljøkvaliteter, sier direktør for utleie og forretningsutvikling i Entra, Anders Solaas.

Leiekontrakten med Teekay ble inngått før Entra annonserte oppstart av Powerhouseprosjektet i januar, men navnet på leietakeren har vært konfidensielt frem til nå.

Grønnere fotavtrykk

–Teekay har gjort en grundig vurdering av ulike kontorlokasjoner i Trondheim. Først og fremst var vi på jakt etter gode og fleksible lokaler. I tillegg er vi opptatt av et grønnere fotavtrykk i alle deler av vår virksomhet og ser virkelig frem til å flytte inn i Powerhouse, sier Chris Brett som er administrerende direktør i Teekay Offshore Production.

Powerhouse Brattørkaia, som er tegnet av arkitektfirmaet Snøhetta, får et usedvanlig lavt energiforbruk, og utnytter sol og sjøvann til oppvarming og kjøling. Bygget vil dekkes med 3 000 kvadratmeter solceller og gjennom dem produsere rundt 500 000 kWh fornybar energi hvert år. Dette er mer enn dobbelt så mye som bygget selv forbruker til varme, kjøling, ventilasjon og belysning, og medfører at bygget har et positivt energiregnskap over livsløpet inkludert all energi som går med til byggeprosess, materialer og avhending.

God byutvikling

Teekay er en stor arbeidsgiver og en viktig kompetansebedrift i Trondheim som vil passe veldig godt i den spennende miksen av bedrifter på Brattørkaia. På nabotomten til Powerhouse er Entra i gang med byggingen av nytt campus for BI i Trondheim. Når begge disse byggene er ferdigstilt i 2019 er utviklingen av den fremste rekken mot sjøen på Brattørkaia komplett.

–Brattørkaia er et fantastisk område. Med nye leietakere og flere tilbud på bygulvet ønsker Entra å bidra til god byutvikling i Trondheim, forteller Stine Hostad som leder Entras virksomhet i Trondheim.

Byggearbeidene starter i mars

Entra og Skanska har inngått en avtale om byggingen av Powerhouse Brattørkaia. Byggearbeidene starter i mars 2017 og byggetiden vil være to år. Bygget blir på 18 200 kvadratmeter og utleiegraden er nå 48 %. Teekay skal leie 4 800 kvadratmeter i byggets fire øverste etasjer. Andre leietakere er Skanska og Sopra Steria.

MILJØBYGG/22. mai 2018

Skal bygge Lillestrøms mest miljøvennlige boligprosjekt

Skanska har høye miljøambisjoner for boligprosjektet Aveny Vest, og prosjektet skal sertifiseres etter BREEAM-NOR. Prosjektet vil bestå av 176 selveierleiligheter fordelt på tre selvstendige bygg med svært god beliggenhet i hjertet av Lillestrøm. Les hele saken

Til toppen