Nytt miljøsertifisert kontorbygg klar til bruk

Nytt miljøsertifisert kontorbygg klar til bruk

NCC overleverte regionens kanskje mest fremtidsrettede kontorbygg og Midt-Norges aller første bygg med BREEAM NOR Excellent-sertifisering til byggherren KLP Eiendom. Nærmere 800 arbeidsplasser i det seks etasjer høye kontorbygget i Teknobyen vil dermed om kort tid bli tatt i bruk.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

- Vi er stolte over å ha det første bygget i Midt-Norge som får den internasjonale miljøklassifiseringen BREEAM NOR Excellent. Vi er opptatt av å bygge miljøvennlige kontorbygg for fremtiden og gi noe tilbake til byen. Her blir det bier på taket, kantinen skal ha egen urtehage og miljøprofil i alle ledd, sier administrerende direktør Ruth Hege Havdal i KLP Eiendom Trondheim.

Viktig energi- og miljøfokus

– Miljøarbeidet har vært i fokus ved gjennomføringen og prosjektet BREEAM-sertifiseres i klasse «Excellent» som Midt-Norges første. Kravet til sertifisering har bidratt til at alle i prosjektet har vært nødt til å gjøre miljøbevisste ved valg av materialer og metoder, sier Tommy Olofsson, prosjektleder i NCC Building.

[factbox id="1"]

Abels Hus er i tillegg til BREEAM-sertifiseringen energimerket i klasse A. Dette innebærer blant annet at varmetapet i bygget minimaliseres og hele utformingen av bygget er blitt utført for å bruke minst mulig energi. Det har vært viktig å velge riktig energikilde og teknisk anlegg tilpasset bygningens tenkte bruksmønster. Bygget oppvarmes av fjernvarme. I tillegg har NCC hatt spesiell fokus på å redusere avfall.

– Det har vært 3-4 personer som gjennom hele prosjektgjennomføringen har hatt ryddighet, avfallshåndtering og logistikk som sine arbeidsoppgaver. På denne måten har prosjektet oppnådd en sorteringsgrad på cirka 95%, sier Olofsson.

Fremtidsrettede arbeidsmetoder

Prosjektet er utviklet fra skisseprosjekt i en samspillsfase med byggherren. Dette er gjort etter systematikken i «NCC Prosjektstudio» og startet i slutten av august 2014. I en periode på cirka 8 måneder er det blitt gjennomført ukentlige 2-dagersmøter hvor prosjektet ble optimalisert. I møtene ble det benyttet flere digitale verktøy som smartboards og BIM-modellering.

Utviklingen av det tekniske anlegget er gjort i temamøter med de tekniske fagene og fasaden er utviklet i tett samarbeid mellom NCCs spisskompetanse, arkitekt og leverandører.

Skapte «den gode prosjektkulturen»

– Det gode arbeidsmiljøet som skapes gjennom tett samarbeid i tidlig fase, har vi også kunnet beholde ved gjennomføringen av prosjektet. Det er blitt en «Abels Hus»-kultur hvor samarbeid til alles beste har vært nøkkelord. Det har som mest vært drøyt hundre personer på byggeplassen. Det har vært en gjeng som har stått på og med faglig dyktighet gjennomført prosjektet til riktig tid og kvalitet, sier Olofsson stolt.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen