Nytt liv til anerkjente Dr. Holms hotel

Nytt liv til anerkjente Dr. Holms hotel

Dr. Holms Hotel, kjent som «hotellet med ni liv», har både krigshistorie og lange ferietradisjoner i veggene. Nå har Idéhus-arkitektene og utbygger Berland Bygg satt sitt preg på Geilos ærverdige høyfjellshotell fra 1909.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Idéhus tegner og prosjekterer mer enn eneboliger, og et av eksemplene finner vi på Geilo. Like før jul 2016 sto leilighetsbygget tilknyttet det berømte Dr. Holms Hotel ferdig, etter tett samarbeid med utbygger og Idéhus-forhandler, Berland Bygg.

– Vi startet byggingen uten at vi hadde lagt ut prosjektet for salg, og var selvfølgelig svært spente på responsen. Vi drømte ikke om at alle de 24 fritidsleilighetene ville være solgt innen få måneder – mens vi var midt i byggeprosessen, sier daglig leder i Berland Bygg, Harald Berland.

Dr. Holms-leiligheter med kvalitet fra første strek

Da arbeidet først startet, var det ett ord Idéhus og utbyggeren jobbet etter: Kvalitet. Alt fra vegger og vinduer til varmeløsning og ventilasjon skulle være av beste sort. De var bevisste på at bygget skulle bli energieffektivt – både med tanke på miljøet og fordi de som kjøper fritidsleilighetene skal slippe å betale i dyre dommer for strøm.

– Dette, kombinert med den elegante streken fra Idéhus-arkitektene, har bidratt til at vi fikk en overveldende respons, sier Berland.

«Hotellet med ni liv»

Det hvitmalte høyfjellshotellet blir kalt «hotellet med ni liv», og det hele startet i 1909 med doktor og spesialist på luftveissykdommer, Ingebrigt Christian Holm. Som en del av behandlingen, ville han at pasientene skulle puste i frisk fjelluft.

Etter noen år fikk Dr. Holms Hotel ny eier, og gikk fra å være et kurhotell til et yndet sted for fiffen – både Sonja Hennie og Knut Hamsun var gjester ved flere anledninger. Under krigen fikk Dr. Holms Hotel imidlertid et dramatisk vendepunkt, da tyskerne okkuperte hotellet. Så kom fredstiden, og ferierende kunne vende tilbake.

Frem til 100-årsjubileum i 2009 har Dr. Holms Hotel hatt flere eiere. I dag eies det av Berland Invest AS og Frydenbø Eiendom. De har sammen med Idéhus satt nye mål for videreutvikling av «hotellet med ni liv».

– Innen tre år har vi planer om å ferdigstille enda flere fritidsleiligheter, røper Berland.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen