Nytt i Delhi

Nytt i Delhi

Byggherre Statsbygg har overlevert nybygget ved ambassaden i New Delhi til Utenriksdepartementet. Nå er 15 leiligheter og en visumavdeling klare til bruk, tegnet av Terje Grønmo og Plural Design.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Visumavdelingen er et påbygg til det gamle ambassadebygget, og det har vært viktig å ivareta anleggets kulturhistoriske uttrykk. Resultatet er en fullstendig integrert utvidelse i fint samspill med bygningen fra 1958.

Er brukt kortreiste, lokale materialer i store deler av bygningen

Boligdelen er en frittstående bygning som har fått sitt eget særpreg, selv om det opprinnelige anlegget har vært førende for både materialbruk og arkitektoniske virkemidler. Leilighetene er ment for de utsendte ved ambassaden, og er mellom 110 og 200 kvadratmeter store. Utvidelsen var en nødvendig følge av den økte samhandlingen mellom Norge og India.

Artikkelen fortsetter under bildet.

[img id="1"]

Det er brukt kortreiste, lokale materialer i store deler av bygningen, og i fasaden skal skyggeelementer redusere behovet for kjøling, samtidig som lys slippes inn. Solfangere skal sørge for varmtvann, mens solcelleanlegg vil dekke deler av behovet for strøm til belysning og PCer.

Også uteområdene er oppgradert. Blant annet har leilighetene fått terrasser mot ambassadens sentrale landskapspark. Parken er en del av fase 2 og blir ferdig til neste sommer.

BOLIGMARKED/20. august 2018

Solid resultat tross redusert boligsalg

Resultat før skatt for OBOS-konsernet endte på 1 643 millioner kroner for første halvår, noe som er en økning på 288 millioner kroner fra i fjor. God drift i alle forretningsområder og flere ferdigstilte boliger bidrar til resultatveksten. I tillegg har det vært en god utvikling i verdien av konsernets investeringseiendommer. Les hele saken

NÆRINGSBYGG/14. august 2018

Bygger stort næringsbygg i København

Veidekkes danske datterselskap Hoffmann A/S har inngått kontrakt med KLP Ejendomme A/S om å oppføre et nytt kontorbygg i København. Kontrakten er en totalentreprise til en verdi av om lag én milliard danske kroner. Dette er Hoffmanns største enkeltprosjekt noensinne hva gjelder både kontraktsum og antall kvadratmeter. Bygget er planlagt ferdigstilt i 2021. Les hele saken

Til toppen