Nytt i Delhi

Nytt i Delhi

Byggherre Statsbygg har overlevert nybygget ved ambassaden i New Delhi til Utenriksdepartementet. Nå er 15 leiligheter og en visumavdeling klare til bruk, tegnet av Terje Grønmo og Plural Design.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Visumavdelingen er et påbygg til det gamle ambassadebygget, og det har vært viktig å ivareta anleggets kulturhistoriske uttrykk. Resultatet er en fullstendig integrert utvidelse i fint samspill med bygningen fra 1958.

Er brukt kortreiste, lokale materialer i store deler av bygningen

Boligdelen er en frittstående bygning som har fått sitt eget særpreg, selv om det opprinnelige anlegget har vært førende for både materialbruk og arkitektoniske virkemidler. Leilighetene er ment for de utsendte ved ambassaden, og er mellom 110 og 200 kvadratmeter store. Utvidelsen var en nødvendig følge av den økte samhandlingen mellom Norge og India.

Artikkelen fortsetter under bildet.

[img id="1"]

Det er brukt kortreiste, lokale materialer i store deler av bygningen, og i fasaden skal skyggeelementer redusere behovet for kjøling, samtidig som lys slippes inn. Solfangere skal sørge for varmtvann, mens solcelleanlegg vil dekke deler av behovet for strøm til belysning og PCer.

Også uteområdene er oppgradert. Blant annet har leilighetene fått terrasser mot ambassadens sentrale landskapspark. Parken er en del av fase 2 og blir ferdig til neste sommer.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen