Nye leiligheter kan bli 60.000 dyrere - ber Mæland gripe inn
(Bilde: Jiri Havran)

Nye leiligheter kan bli 60.000 dyrere - ber Mæland gripe inn

Boligprisene øker og en ny leilighet kan bli 60.000 kroner dyrere grunnet nytt forslag. Det skriver EFO i sitt høringssvar til DiBK, hvor de går hardt ut mot forslaget om å endre energiforsyningskravene for bygg over 1000m2. Nå må boligminister Monica Mæland gripe inn, krever EFO. Mæland kan stoppe forslaget og hindre økningen i boligprisene, sier næringspolitisk direktør i EFO, Per Øyvind Voie.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) handler på oppdrag fra kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD), hvor Monica Mæland som statsråd er øverste ansvarlig.

– Har Mæland virkelig forstått hva hun har bedt DiBK om, spør Voie.

Han liker det nye forslaget svært dårlig, og kaller det totalt uforståelig at Mæland har bedt om et tiltak med så store konsekvenser for boligprisene.

Mæland kan stoppe forslaget og hindre økningen i boligprisene, sier næringspolitisk direktør i EFO, Per Øyvind Voie. Foto: EFO

– Jeg oppfordrer Mæland til å ta en prat med sin regjeringskollega Siv Jensen. Mens Jensen bruker hele sin verktøykasse for å stagge raskt voksende boligpriser fremstår det mildt sagt paradoksalt at Mæland og KMD endrer en forskrift som vil gi stor økning i boligprisene.

DiBK skriver selv i sitt høringsnotat at forslaget vil gjøre det dyrere å bygge nye boliger. EFO mener imidlertid DiBK undervurderer de faktiske merkostnadene forslaget påfører utbyggere, og etterlyser bedre utredninger av dette.

– Mens Jan Tore Sanner huskes som en boligminister som jobbet for forenklinger og tiltak for å redusere boligprisene, risikerer Monica Mæland å bli boligfordyringsministeren. Det håper vi ikke hun vil bli husket som, avslutter Voie.

Til toppen