Nye kolleger og nye ideer: Idéhus utvider

Nye kolleger og nye ideer: Idéhus utvider

Idéhus har fått dobbelt så mange forhandlere på tre år. I tillegg er det stadig flere som ønsker å bygge hus. Nå har to nyutdannede ingeniører og en erfaren arkitekt blitt en del av Idéhus-staben.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Over 70 forhandlere fra hele landet er i dag knyttet til selskapet. For tre år siden var tallet knapt 35.

Jo flere forhandlere, dess mer arbeid med prosjektering og hustegning blir det for de ansatte ved hovedkontoret i Trondheim. På slutten av fjoråret begynte behovet for nye medarbeidere for alvor å melde seg, og Idéhus lyste ut tre stillinger.

- Vi ønsket oss unge og sultne kolleger. Det har vi fått, sier teknisk leder ved Idéhus, Ole Martin Østby.

Marte Sveli, Stian Bøe og Konstanze Roob var dem som skilte seg ut blant søkerne.

Gir nyutdannede en sjanse

- Spennende og varierte oppgaver gjør at dagene flyr, sier nyansatt byggingeniør Stian Bøe, som var ferdig utdannet fra Høgskolen i Ålesund i fjor.

Det har vært stor konkurranse om jobbene blant byggingeniører den siste tiden. Marte Sveli, som er nyutdannet fra Høgskolen i Trondheim, er takknemlig for at Idéhus gir nyutdannede en sjanse:

- Mange bedrifter søker folk med minst ti års utdanning, noe som er frustrerende for oss nyutdannede. Idéhus viser at de ønsker friskt blod, og det sier noe om hvilken bedrift de ønsker å være.

Tett samarbeid med forhandlere

Arkitekt Konstanze Roob har over 15 års arbeidserfaring. De siste årene har hun jobbet mest med store byggeprosjekter, som skoler, barnehager og omsorgsboliger. Hun savnet å jobbe med mindre hus og hytter, men det er den helhetlige arbeidsprosessen som motiverer henne mest ved den nye jobben.

- Jeg får fortsatt designe og være kreativ, men i tillegg lærer jeg mye om salg og har tett kontakt med forhandlerne. Jeg gleder meg til å være med på husbygging – fra start til slutt, sier Roob.

LOVGIVNING/18. mai 2018

Omfattende Airbnb og hotelldrift i sameier forbys - strengere regler for investorkjøp

Regjeringen la frem forslag om flere endringer i eierseksjonsloven og borettslagsloven 12. mai. Det foreslås blant annet klare regler om Airbnb og leilighetshoteller samt innskjerping av ervervsbegrensingen. Forslaget mangler imidlertid regler om hyblifisering. Les hele saken

BOLIGPRISER/11. mai 2018

Nye leiligheter kan bli 60.000 dyrere - ber Mæland gripe inn

Boligprisene øker og en ny leilighet kan bli 60.000 kroner dyrere grunnet nytt forslag. Det skriver EFO i sitt høringssvar til DiBK, hvor de går hardt ut mot forslaget om å endre energiforsyningskravene for bygg over 1000m2. Nå må boligminister Monica Mæland gripe inn, krever EFO. Mæland kan stoppe forslaget og hindre økningen i boligprisene, sier næringspolitisk direktør i EFO, Per Øyvind Voie. Les hele saken

Til toppen