Nye energikrav fra Regjeringen vil øke boligprisene

Nye energikrav fra Regjeringen vil øke boligprisene

- Regjeringen sender hele klimaregningen til boligkjøperne, sier Boligprodusentenes administrerende direktør Per Jæger.

  • Juridisk
Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Regjeringen kom i 2015 med nye byggeregler der de ytterligere skjerper energikravene til nye bygg. De nye kravene betyr at nye bygg vil bli om lag 20-25 prosent mer energieffektive sammenliknet med i dag, hevder kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

Boligprodusentenes Forening er bekymret for denne utviklingen

- Boligprodusentenes Forening er bekymret for denne utviklingen, sier Per Jæger.

Regjeringen presenterte i juni en boligstrategi der Jan Tore Sanner lovet å bremse boligprisveksten, sørge for billigere boligbygging samt å prioritere endringer som bidrar til lavere kostnader for utbyggere.

Det er usosialt å la boligkjøperne ta hele klimaregningen

- Vi konstaterer at Regjeringen nå gjør det stikk motsatte enn det den lovet i juni, forsetter Jæger. Den endringen Regjeringen presenterer nå vil bare føre til høyere boligpriser og økt gjeldsbelastning i samfunnet. Det er usosialt å la boligkjøperne ta hele klimaregningen, sier Jæger.

- Vi har nådd en grense når det kommer til hva de som skal kjøpe ny bolig i dag, skal være nødt til å betale for. Hvis målet er å spare energi, må regjeringen snu seg mot eksisterende bygningsmasse. Det er der det er flest kilowatt å hente, avslutter Jæger.

MILJØBYGG/22. mai 2018

Skal bygge Lillestrøms mest miljøvennlige boligprosjekt

Skanska har høye miljøambisjoner for boligprosjektet Aveny Vest, og prosjektet skal sertifiseres etter BREEAM-NOR. Prosjektet vil bestå av 176 selveierleiligheter fordelt på tre selvstendige bygg med svært god beliggenhet i hjertet av Lillestrøm. Les hele saken

Til toppen