Nye energikrav fra Regjeringen vil øke boligprisene

Nye energikrav fra Regjeringen vil øke boligprisene

- Regjeringen sender hele klimaregningen til boligkjøperne, sier Boligprodusentenes administrerende direktør Per Jæger.

  • Juridisk
Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Regjeringen kom i 2015 med nye byggeregler der de ytterligere skjerper energikravene til nye bygg. De nye kravene betyr at nye bygg vil bli om lag 20-25 prosent mer energieffektive sammenliknet med i dag, hevder kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

Boligprodusentenes Forening er bekymret for denne utviklingen

- Boligprodusentenes Forening er bekymret for denne utviklingen, sier Per Jæger.

Regjeringen presenterte i juni en boligstrategi der Jan Tore Sanner lovet å bremse boligprisveksten, sørge for billigere boligbygging samt å prioritere endringer som bidrar til lavere kostnader for utbyggere.

Det er usosialt å la boligkjøperne ta hele klimaregningen

- Vi konstaterer at Regjeringen nå gjør det stikk motsatte enn det den lovet i juni, forsetter Jæger. Den endringen Regjeringen presenterer nå vil bare føre til høyere boligpriser og økt gjeldsbelastning i samfunnet. Det er usosialt å la boligkjøperne ta hele klimaregningen, sier Jæger.

- Vi har nådd en grense når det kommer til hva de som skal kjøpe ny bolig i dag, skal være nødt til å betale for. Hvis målet er å spare energi, må regjeringen snu seg mot eksisterende bygningsmasse. Det er der det er flest kilowatt å hente, avslutter Jæger.

BOLIGMARKED/20. august 2018

Solid resultat tross redusert boligsalg

Resultat før skatt for OBOS-konsernet endte på 1 643 millioner kroner for første halvår, noe som er en økning på 288 millioner kroner fra i fjor. God drift i alle forretningsområder og flere ferdigstilte boliger bidrar til resultatveksten. I tillegg har det vært en god utvikling i verdien av konsernets investeringseiendommer. Les hele saken

NÆRINGSBYGG/14. august 2018

Bygger stort næringsbygg i København

Veidekkes danske datterselskap Hoffmann A/S har inngått kontrakt med KLP Ejendomme A/S om å oppføre et nytt kontorbygg i København. Kontrakten er en totalentreprise til en verdi av om lag én milliard danske kroner. Dette er Hoffmanns største enkeltprosjekt noensinne hva gjelder både kontraktsum og antall kvadratmeter. Bygget er planlagt ferdigstilt i 2021. Les hele saken

Til toppen