Nye energikrav fra Regjeringen vil øke boligprisene

Nye energikrav fra Regjeringen vil øke boligprisene

- Regjeringen sender hele klimaregningen til boligkjøperne, sier Boligprodusentenes administrerende direktør Per Jæger.

  • Juridisk
Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Regjeringen kom i 2015 med nye byggeregler der de ytterligere skjerper energikravene til nye bygg. De nye kravene betyr at nye bygg vil bli om lag 20-25 prosent mer energieffektive sammenliknet med i dag, hevder kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

Boligprodusentenes Forening er bekymret for denne utviklingen

- Boligprodusentenes Forening er bekymret for denne utviklingen, sier Per Jæger.

Regjeringen presenterte i juni en boligstrategi der Jan Tore Sanner lovet å bremse boligprisveksten, sørge for billigere boligbygging samt å prioritere endringer som bidrar til lavere kostnader for utbyggere.

Det er usosialt å la boligkjøperne ta hele klimaregningen

- Vi konstaterer at Regjeringen nå gjør det stikk motsatte enn det den lovet i juni, forsetter Jæger. Den endringen Regjeringen presenterer nå vil bare føre til høyere boligpriser og økt gjeldsbelastning i samfunnet. Det er usosialt å la boligkjøperne ta hele klimaregningen, sier Jæger.

- Vi har nådd en grense når det kommer til hva de som skal kjøpe ny bolig i dag, skal være nødt til å betale for. Hvis målet er å spare energi, må regjeringen snu seg mot eksisterende bygningsmasse. Det er der det er flest kilowatt å hente, avslutter Jæger.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen