Ny toppattraksjon i Oslos nye bydel

Ny toppattraksjon i Oslos nye bydel

Et nytt storhotell for konferansemarkedet og nærmiljøet på Økern og Løren er planlagt ferdigstilt i 2021. Toppetasjen vil ha 360 graders utsikt til hele byen fra en frodig takterrasse og skybar.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Det nye hotellet integreres med Økern Portal, som er betegnet som blant de mest spennende og innovative kontorbyggene som etableres i Oslo.

– Kontor-, handels- hotellbygget Økern Portal skal bli en naturlig del av bylivet i nye Økern sentrum. Bygget skal flytte grenser for hvordan miljøet på og rundt jobben kan være, og disse visjonene forlenges nå til hotell- og konferansemarkedet, sier eiendomssjef Richard Groven i Oslo Pensjonsforsikring (OPF).

Selskapet er byggherre og eier av Økern Portal. Hotellet skal bli et stort konferansehotell på 12 500  kvadratmeter og inneholde inntil 250 rom, restauranter og spennende møteromsfasiliteter. Siden hotellet  integreres med markedshallen i Økern Portal  gir det muligheter for ytterligere flere tusen kvadratmeter kurs- og konferanselokaler. Kommunikasjonsmessig ligger hotellet sentralt med Økern som knutepunkt, offentlig kommunikasjon, flybuss og store innfartsårer.

Den beste utsikten  i Oslos nye bydelssentrum

Steen & Strøm sitt kjøpesenter på 60.000 kvadratmeter vis a vis Økern Portal ferdigstilles i 2022 og vil sette en ny standard for sentrumsutvikling og nye handelskonsepter og spisesteder i Norge.

Partner i DARK Arkitekter, Marianne Straume, jobber med utformingen av hotellet og har spennende planer fra bakke til topp:

– Bygget tilfører nye kvaliteter til nærmiljøet. Vi skaper en samvirkeeffekt og et viktig bidrag til et  område som vil by på mange muligheter. Vi håper hotellet blir et naturlig valg både for forretningspublikummet, og de som skal besøke den nye badeparken, shoppingsentret eller beboere i nærområdet, sier Straume.

Hotellet får et internasjonalt utrykk med god høyde på etasjene som skaper et luftig og romslig preg. Antall hotellrom og de store konferansefasilitetene gjør at hotellet får spennende løsninger med særpreg, og hotelldriver får være med på å utvikle et unikt hotellprodukt tilpasset sin profil.

– Vi skal lage et bygg som er rasjonelt og smart i utformingen, samtidig som standarden er høy og de innvendige kvalitetene gode. Store vindu og smart plassering skal skape gode lysforhold, og vi skal også ha et glassatrium i midten av bygget, sier Straume.

– Områdets ute- og friområder kan brukes til arrangementer, konserter og opplevelser for større grupper og bedrifter, sier Groven.

Toppetasjen på hotellet inneholder konferanserom, skybar og en frodig takterrasse.

– Taket byr på kanskje den fineste utsikten på Oslo øst. Man kan se hele byen fra baren og terrassen, og vi skal lage en frodig hage og en atmosfære som man ellers kun ser på de mest kjente hotellbyggene i europeiske storbyer. Vi håper å skape en attraksjon, sier Straume.

Kort byggeperiode

OPF er i dialog med flere av landets fremste hotellkjeder, og utsiktene er positive. Av flere mulige hotellprosjekter i området, er sannsynligheten størst for at Økern Portal ferdigstilles først. 

– Vi ser for oss en kort byggeperiode, sier Groven.

– Flere av de ledende kjedene er svært interessert i å være del av et større konferansehotell rett på Økern sentrum. En nytt moderne bydelssentrum og en allerede god kollektivdekning via T-bane og buss vil i løpet av få år gjøre Økern til en pulserende bydel for beboere, næringsdrivende og tilreisende. Hotellaktørene ser at Økern blir en av Oslos viktigste områder, særlig fordi der flere av landets aller fremste virksomheter allerede er etablert i nærområdet eller planlegger å flytte hit de neste årene, sier Groven.

Byggeprosjektet gir stor fleksibilitet for leietager i forhold til hvordan bygget kan utvikles og innredes.

- Vi ønsker tett dialog for å etterkomme de krav og ønsker som leietager har. Vi legger opp til et bygg som er fleksibelt, med mange smarte løsninger som gir store fordeler på alt fra estetikk og komfort, til teknologisk smarthet ovenfor medarbeidere og gjester, arealeffektivitet og ikke minst et bærekraftig miljøvennlig bygg, sier Groven.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen