Vanskelig å få øye på nye tiltak som kan effektivisere byggesaksprosessene i regjeringens nye boligstrategi, mener administrerende direktør i NBBL, Thor Eek
Vanskelig å få øye på nye tiltak som kan effektivisere byggesaksprosessene i regjeringens nye boligstrategi, mener administrerende direktør i NBBL, Thor Eek (Foto: Nyebilder.no)

Ny boligstrategi: Lite nytt fra regjeringen

Regjeringen la frem fredag 22. juni «Fornyet strategi for boligmarkedet». Førsteinntrykket er at det mangler konkrete tiltak for å følge opp flere av målsetningene i regjeringsplattformen.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

– Strategien burde inneholdt flere tiltak for å videreføre arbeidet med effektiviseringen av plan- og byggesaksprosessene. Det er vanskelig å få øye på de nye tiltakene og initiativene som kan bidra til ytterligere og fortsatt helt nødvendige fremskritt i effektiviseringsarbeidet, mener NBBLs administrerende direktør Thor Eek.

Store deler av det arbeidet som regjeringen skal følge opp lå allerede i strategien fra 2015.

 Nytt er det at regjeringen vil vurdere reguleringer som kan få bukt med boligspekulasjon og det som omtales som hyblifisering av boligsameier.

– Det fremstår som uklart hvordan regjeringen vil regulere dette. NBBL mener reguleringen av hyblifisering og oppsplitting av leiligheter bør gjøres direkte i eierseksjonsloven, sier NBBL direktøren.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen