Nittedal kommune gikk av med seieren under kommunalteknikkmessen ved Telenor Arena i 2016.
Nittedal kommune gikk av med seieren under kommunalteknikkmessen ved Telenor Arena i 2016. (Foto: NKF)

Norges beste kommune i eiendomsforvaltning

NKF gjennomfører i forbindelse med kåringen for 2019 en kartlegging der de ønsker svar fra alle norske kommuner. Hensikten er å sette fokus på forholdene i norske kommuner og arbeidet fremover, herunder øke bevisstgjøring av god praksis i eiendomsforvaltningen og hvilke gevinster dette gir.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Konkurransen Norges beste kommune i eiendomsforvaltning ble første gang avholdt i 2013 og deretter i 2016 da Nittedal gikk av med seieren.

Gjennomføringen av kåringen vil i første ledd basere seg på en kartlegging av beste praksis. Hvordan er det med "rikets tilstand?" Vi ønsker å sette fokus på hva god praksis i kommunal eiendomsforvaltning er og hvilke gevinster dette gir. Hva kan vi lære av hverandre? Kommunale eiendomsforvaltere fra hele landet inviteres til å delta i kartleggingen som nå starter. Invitasjon til å delta i kartleggingen sendes ut i form av en lenke til skjema utformet som "Sjekkliste for egenvurdering", til deltakere i eiendomsnettverkene i første omgang. NKF ønsker gjerne at én representant besvarer på vegne av sin kommune. Har ingen fra din kommune fått invitasjon ennå, finner dere også lenke til skjemaet her.

Det gjøres oppmerksom på at svarene fra denne Sjekklisten kun er ment for internt bruk, og ikke vil bli offentliggjort uten etter samtykke fra deltakerkommunen. Deltakere som scorer høyt kan påregne å bli kontaktet i forbindelse med kåringen, og bør også være forberedt på å kunne dokumentere sine svar.

Juryen

Kommuner som ønsker å delta i konkurransen i neste ledd er velkommen til dette, og er i de beste hender hos en faglig dyktig jury. Denne juryen består av:

Arbeidstilsynet ved sjefsingeniør, Ivar Fagernes, DiBK ved direktør, Morten Lie, Helsedirektoratet ved lege og spesialist i arbeidsmedisin, Lillian Leknes og KLP Skadeforsikring ved fagsjef, Geir Grønsholt. NKF har prosjektledelse ved dr.ing. Fredrik Horjen og administrativt sekretariat ved rådgiver, Lene Kristin Hollseter. 

NKF benytter anledningen til på forhånd å takke for deltakelsen i kartleggingen. Dette er et viktig bidrag i arbeidet for kunnskapsdeling for et bedre samfunn.

BOLIGMARKED/20. august 2018

Solid resultat tross redusert boligsalg

Resultat før skatt for OBOS-konsernet endte på 1 643 millioner kroner for første halvår, noe som er en økning på 288 millioner kroner fra i fjor. God drift i alle forretningsområder og flere ferdigstilte boliger bidrar til resultatveksten. I tillegg har det vært en god utvikling i verdien av konsernets investeringseiendommer. Les hele saken

NÆRINGSBYGG/14. august 2018

Bygger stort næringsbygg i København

Veidekkes danske datterselskap Hoffmann A/S har inngått kontrakt med KLP Ejendomme A/S om å oppføre et nytt kontorbygg i København. Kontrakten er en totalentreprise til en verdi av om lag én milliard danske kroner. Dette er Hoffmanns største enkeltprosjekt noensinne hva gjelder både kontraktsum og antall kvadratmeter. Bygget er planlagt ferdigstilt i 2021. Les hele saken

Til toppen