Nordmenn dropper energitiltak når de pusser opp

Nordmenn dropper energitiltak når de pusser opp

56 prosent av de spurte husholdningene i en undersøkelse gjort av TNS Gallup for Enova, oppgir at de planlegger boligoppgradering i løpet av de neste tre årene. Under halvparten av disse planlegger imidlertid å gjennomføre energieffektiviserende tiltak som en del av oppussingen.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

– For oss som strømleverandør er dette interessant. Mange er nok ikke klar over hvor mye moderne varmeløsninger og etterisolering kan øke bokomforten, sier Rolf Bjarne Eriksen. Han er leder for salg og produktutvikling i LOS privat.

[img id="2"]

Rekordlave strømpriser

– Helt frem til oktober har vi hatt rekordlave strømpriser. Kanskje de laveste på 15 år. Dette gjør nok at mange tror det er lite å spare på energieffektivisering. Det er feil. Gjør du noe med varmebehovet eller varmeløsningene dine, er det mange penger å spare, sier Eriksen.

– Høsten har begynt å sette sitt preg på landsdelen. Den første frostnatta er for lengst registrert mange steder. Strømforbruket stiger i takt med synkende utetemperaturer. Det er nå det gjelder å bruke strømmen fornuftig, oppfordrer Eriksen.

Tiltak lønner seg

– Går du med planer om å pusse opp, bør du vurdere mulige energireduserende tiltak. Både små og store tiltak har effekt. Selv om strømprisen så langt har vært lave, vil den stige i takt med synkende temperaturer ute, sier Rolf Bjarne Eriksen.
– Kostnadene ved å gjøre energitiltak som å isolere og tette bedre er marginal, dersom man først skal skifte kledningen på huset, sier Eriksen.

[img id="1"]

Tilskuddsordning

Er du kommet så langt at du går med planer om energieffektiviserende tiltak i din bolig er det mulighet for støtte fra Enova. Tilskuddsordningen ble endret fra 1. januar 2015, og den store forskjellen fra den tidligere ordningen er at du ikke lenger trenger å søke om støtte til tiltak før gjennomføring. Du må naturlig nok dokumentere at tiltaket er gjennomført. Det er derfor viktig at du tar vare på kvitteringer og eventuelt annen dokumentasjon av utgiftene dine.

Velg riktig

– Konkurransen i strømmarkedet er hard. Det finnes flere aktører som har lokketilbud med null i påslag, og lover deg besparelser på tusenvis av kroner på strømregningen. Når fakturaen kommer er imidlertid virkeligheten en helt annen. Virker tilbudet for godt til å være sant, er det gjerne det. Velg en strømleverandør du kjenner og kan stole på, oppfordrer Rolf Bjarne Eriksen.

LOVGIVNING/18. mai 2018

Omfattende Airbnb og hotelldrift i sameier forbys - strengere regler for investorkjøp

Regjeringen la frem forslag om flere endringer i eierseksjonsloven og borettslagsloven 12. mai. Det foreslås blant annet klare regler om Airbnb og leilighetshoteller samt innskjerping av ervervsbegrensingen. Forslaget mangler imidlertid regler om hyblifisering. Les hele saken

BOLIGPRISER/11. mai 2018

Nye leiligheter kan bli 60.000 dyrere - ber Mæland gripe inn

Boligprisene øker og en ny leilighet kan bli 60.000 kroner dyrere grunnet nytt forslag. Det skriver EFO i sitt høringssvar til DiBK, hvor de går hardt ut mot forslaget om å endre energiforsyningskravene for bygg over 1000m2. Nå må boligminister Monica Mæland gripe inn, krever EFO. Mæland kan stoppe forslaget og hindre økningen i boligprisene, sier næringspolitisk direktør i EFO, Per Øyvind Voie. Les hele saken

Til toppen