Myntgata 2-kvartalet kan bli kommunalt

Myntgata 2-kvartalet kan bli kommunalt

Den offentlige avklaringsrunden i forbindelse med salget av Myntgata 2 i Oslo er nå avsluttet, og Oslo kommune er den eneste offentlige instansen som har meldt interesse. Oslo kommune får tilbud om å kjøpe Myntgata 2 til takst.

  • FDV
Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Ettersom Oslo kommune er den eneste offentlige instansen som har meldt interesse for Myntgata 2, får kommunen dermed mulighet til erverve eiendommen til takst før den tilbys for salg i markedet.

Ingen forhandlinger

Markedsprisen for eiendommen er 338,2 millioner kroner pluss omkostninger. Prisen er fastsatt gjennom en uavhengig verdivurdering med utgangspunkt i gjeldende planprogram for eiendommen.

– Kjøpesummen kan ikke forhandles, men kommunen står fritt til å avslå tilbudet. Hvis det skjer, vil eiendommen tilbys for salg på vanlig måte i markedet, hvor også kommunen har mulighet til å legge inn bud, sier prosjektleder Eli Heggelund i Forsvarsbygg Skifte eiendom.

Akseptfrist er satt til 24. mars 2017 med overtakelse 11. mai.

Indrefilet

Den nesten 13 000 kvadratmeter store tomta midt i hjertet av Oslo består av fem bygninger omkring ett felles gårdsrom. Teglsteinsbygningene er opprinnelig oppført som staller og kaserne for militære avdelinger tilknyttet Akershus festning, og utgjør totalt ca. 12 000 kvadratmeter BTA. Alle er oppført i siste halvdel av 1800-tallet med betydelig ombygging på 1950-tallet. Bortsett fra den såkalte «tyskerbrakka» som ble oppført i 1949, er alle bygningene fredet. Hele kvartalet er regulert til spesialområde med formål bevaring etter plan- og bygningsloven.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen