Malling & Co går inn i styret i Grønn Byggallianse

Malling & Co går inn i styret i Grønn Byggallianse

Stein Randby, daglig leder for Malling & Co Energi og miljø, er valgt inn i styret i Grønn Byggallianse, Norges viktigste miljønettverk innen eiendom.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Grønn Byggallianse er et miljønettverk bestående av de største eiendomsaktørene i Norge med en bygningsmasse på over 35 millioner kvadratmeter. Hensikten med nettverket er å være en arena for aktive utbyggere som vil utvikle seg på miljøområdet og derved bli mer miljøeffektive.

Opptatt av det grønne skiftet

–Grønn Byggallianse er det viktigste miljønettverket i Norge innen eiendom. Da valgkomiteen kom med forespørsel om vi ønsket å være en del av styret var vi ikke i tvil om at vi ville stille til valg, sier Stein Randby, som skal sitte i styret på vegne av Malling & Co.

Eiendomshuset Malling & Co har lenge vært opptatt av det grønne skiftet og engasjert seg på flere hold for å påvirke beslutningstakere og beslutningsprosesser.

– Dette gir oss muligheten til å kunne påvirke hvordan aktive utbyggere utvikler seg på miljøområdet, sier Randby.

Mer enn 25 års erfaring fra ulike sider av eiendomsbransjen

Daglig leder i Grønn Byggallianse, Katharina Th. Bramslev, mener valgkomiteen og årsmøtet gjorde et godt valg.

– Stein Randby og Malling & Co blir et bra tilskudd i styret. Han har markert seg som en aktiv og positiv medspiller siden de ble medlemmer i Grønn Byggallianse, og det å ha forvaltningsselskap blant styremedlemmene styrker bredden og tverrfagligheten i styret, sier Bramslev.

Malling & Co vil bidra med kompletterende kompetanse og erfaring innenfor alle bærekraftsområdene, og henter styrke i bredden av Eiendomshuset, som jobber med alle aspekter ved næringseiendom. Randby har mer enn 25 års erfaring fra ulike sider av eiendomsbransjen, og har fokus på å skille mellom tiltakenes effekt på bunnlinjen versus positive bidrag til omdømme, samfunnsansvar og andre gode hensikter. Dette gir konkrete holdepunkter når man vurderer ulike virkemidler i bygningsmassen eller for de tekniske anleggene.

En mer bærekraftig norsk bygningsmasse

– Vårt hovedfokus har alltid vært på optimalisering av den bygningsmassen vi allerede har, og vi vil også i fortsettelsen ha høye målsetninger. Samtidig er vi så heldige å få være med på utviklingen av ny næringseiendom. Malling & Cos 50 års fartstid vil komme godt med i arbeidet hos Grønn Byggallianse, sier Randby.

– Eiendomsbesittere, utviklere og forvaltere er nøkkelaktører i satsingen mot en mer bærekraftig norsk bygningsmasse, og vi ser frem til å få være en del av dette tverrfaglige og høyt kompetente styret, avslutter han.

BOLIGMARKED/20. august 2018

Solid resultat tross redusert boligsalg

Resultat før skatt for OBOS-konsernet endte på 1 643 millioner kroner for første halvår, noe som er en økning på 288 millioner kroner fra i fjor. God drift i alle forretningsområder og flere ferdigstilte boliger bidrar til resultatveksten. I tillegg har det vært en god utvikling i verdien av konsernets investeringseiendommer. Les hele saken

NÆRINGSBYGG/14. august 2018

Bygger stort næringsbygg i København

Veidekkes danske datterselskap Hoffmann A/S har inngått kontrakt med KLP Ejendomme A/S om å oppføre et nytt kontorbygg i København. Kontrakten er en totalentreprise til en verdi av om lag én milliard danske kroner. Dette er Hoffmanns største enkeltprosjekt noensinne hva gjelder både kontraktsum og antall kvadratmeter. Bygget er planlagt ferdigstilt i 2021. Les hele saken

Til toppen