Lyd og lysforhold i skolebygget

Lyd og lysforhold i skolebygget

Byråd Geir Lippestad og generalsekretær i Hørselshemmedes Landsforbund, Anders Hegre, sparket i gang seminaret onsdag 8. februar på Kuben yrkesarena: Universell utforming av skolebygg og tiltak for akustikk og lysforhold som forbedrer læringsmiljøet.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Skolebygget og opplevelsen av å bruke et bygg

En fullsatt sal og et spennende program med interessante foredragsholdere stod på agendaen på seminaret om lyd og lysforhold i skolebygget. Byråd for næring og eierskap i Oslo kommune, Geir Lippestad og generalsekretær i Hørselshemmedes Landsforbund, Anders Hegre, innledet det hele i tospann fra talerstolen:

- Kommer miljøfokuset til kommunen foran universell utforming i skolebyggene, spør Anders Hegre?

Byråd Lippestad lover at universell utforming står i høysetet hos Oslo kommune og Undervisningsbygg, men at miljøfokuset også tar plass:

- Det er ca. 2500 barn i Norge med en hørselshemming, og det er helt avgjørende for disse barna at skolebyggene er universelt utformet, særlig med tanke på lyd og lys. Lys og lyd er det vi har minst kunnskap om, og det er ingen tvil om at kommunen kunne vært flinkere på kunnskap og kvalitet i forhold til dette. Innspill fra brukerne er veldig viktig og vi skal strekke oss langt slik at hørsels- og synshemmede elever får en fullverdig skoledag. Det er vår eneste farbare vei, sier byråden.

Ber om mer innovasjon fra leverandørmarkedet

- Dagen i dag er en fin arena for kunnskapsutveksling, og jeg kan fortelle at vi skal bruke bortimot 26 milliarder de neste tre årene på bygg bare i min byrådsavdeling og jeg oppfordrer alle leverandører i salen til å tenke innovasjon. Innover og vinn anbudskonkurranser, avslutter byråden.

Kartlegging av alle skolene i Oslo

Eiendomskonsulent Finn Einar Steen i Undervisningsbygg fortalte at det nå finnes en god oversikt over hva som må gjøres for å tilfredsstille kravene til universell utforming i Oslos 177 skolebygg, og at Undervisningsbygg har mye tallmateriale å vise til.

- Utfordringene er mange og beløpene er store, men vi skal uansett gjøre så godt vi kan slik at vi kan skape skolebygg som er funksjonelle for alle uansett forutsetninger, sier Steen.

NÆRINGSBYGG/14. august 2018

Bygger stort næringsbygg i København

Veidekkes danske datterselskap Hoffmann A/S har inngått kontrakt med KLP Ejendomme A/S om å oppføre et nytt kontorbygg i København. Kontrakten er en totalentreprise til en verdi av om lag én milliard danske kroner. Dette er Hoffmanns største enkeltprosjekt noensinne hva gjelder både kontraktsum og antall kvadratmeter. Bygget er planlagt ferdigstilt i 2021. Les hele saken

EIENDOM/ 3. august 2018

Profier kjøper boligprosjekt av Det Norske Veritas

Det Norske Veritas Eiendom AS har i nærmere 15 år jobbet med reguleringen av et leilighetsprosjekt på sin eiendom på Høvik med en fantastisk beliggenhet rett på oversiden av Veritas-senteret. Nå er prosjektet solgt til boligutvikleren Profier. Kjøpet omfatter omtrent 10 mål som kan utvikles til ca. 55 leiligheter. Med kjøpet følger flere påstående vernede eiendommer fra Høvik Verk perioden, blant annet en 8 mannsbolig, to sveitservillaer og en tidligere turnhall. Les hele saken

Til toppen