Like nordiske byggeregler
(Foto: NBBL / Tonje Rock Løwer)

Like nordiske byggeregler

De nordiske boligministrene ønsker å få like byggeregler for de nordiske landene.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

For godt over ett år siden var NBBL i dialog med den politiske ledelsen i Kommunal- og moderniseringsdepartementet om NBO-rapporten «byggherrer i Norden», og ba om at dette temaet ble løftet opp på et nordisk politisk nivå.

– Dette har nå tydeligvis blitt gjort, og det er gledelige nyheter. De nordiske boligministrene og vår egen Monica Mæland skal ha all ros. Vi er spent på den videre gjennomføringen, og kan gjerne fortsatt bidra i arbeidet, sier administrerende direktør i NBBL, Thor Eek.

Ulike regler fordyrer

Ulike byggeregler i de nordiske landene fordyrer og hemmer konkurransen. Med like regler vil man kunne sette opp samme hustype i alle land. Det vil få positive virkninger for boligbyggingen.

– Hvis de samme boligkonseptene kan settes opp i alle land uten tilpasninger, vil resultatet bli lavere kostnader og bedre kvalitet. Dette har vært hovedbudskapet fra NBBL hele tiden. Vi er derfor svært fornøyde med at dette arbeidet går videre, avslutter Eek, som også er nestleder i styret for NBO - den nordiske samarbeidsorganisasjonen for kooperative og allmenne boligselskaper i Norden.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen