Leiekontrakt for bolig på arabisk

Leiekontrakt for bolig på arabisk

Huseiernes Landsforbund (HL) har fått mange henvendelser fra medlemmer som ønsker å leie ut sin bolig til flyktninger etter at organisasjonen i høst lanserte sin flyktningaksjon i forbindelse med krisen i Syria. Nå har HL også oversatt sin leiekontrakt for bolig til arabisk.

  • Juridisk
Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

- Pågangen til HL har vært omfattende etter at vi oppfordret våre medlemmer til å melde sin interesse for utleie til flyktninger som har fått oppholdstillatelse, sier advokatfullmektig Morten Fæste i Huseiernes Landsforbund.

- Vi har fortløpende gitt våre medlemmer veiledning om muligheten for utleie til flyktninger, samt juridisk rådgivning i denne forbindelse. Interessen har vært over all forventning, og de aller fleste som kontakter oss ønsker å hjelpe slik at de syriske flyktningene kan få et tak over hodet, fortsetter Fæste.

- HL har fått tilbakemelding fra kommunene om at behovet for private boliger til flyktninger som har fått oppholdstillatelse allerede er stort, og at behovet bare vil øke i tiden som kommer. Vi oppfordrer derfor våre medlemmer til å fortsette å vise sin interesse på nettsiden tilfluktshjem.no eller å melde fra direkte til kommunene.

- HL har også hatt møte med kommunalminister Jan Tore Sanner og lovet at forbundet vil gi rådgivning til alle som leier ur husrom til flyktninger, sier Fæste.

Har oversatt boligleiekontrakten til arabisk

- I forbindelse med flyktningaksjonen har HL nå oversatt sin leiekontrakt for bolig til arabisk, som er det vanligste språket som de syriske flyktningene snakker, sier Morten Fæste, advokatfullmektig i Huseiernes Landsforbund. - Oversettelsen har skjedd i samarbeid med et profesjonelt oversettelsesfirma, Salita Tolke- og Translatørtjeneste AS, og vil være til stor hjelp for å redusere språkbarrierene mellom utleier og leietaker, fortsetter Fæste.

Fra før har HL oversatt boligleiekontrakten til nynorsk, polsk, urdu og engelsk.

Den arabiske oversettelsen av boligleiekontrakten er tilgjengelig for alle på Huseiernes nettsider:http://www.huseierne.no/boligsporsmal/utleie--kontrakt/arabic-translation---arabisk-oversettelse/.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen