Leiekontrakt for bolig på arabisk

Leiekontrakt for bolig på arabisk

Huseiernes Landsforbund (HL) har fått mange henvendelser fra medlemmer som ønsker å leie ut sin bolig til flyktninger etter at organisasjonen i høst lanserte sin flyktningaksjon i forbindelse med krisen i Syria. Nå har HL også oversatt sin leiekontrakt for bolig til arabisk.

  • Juridisk
Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

- Pågangen til HL har vært omfattende etter at vi oppfordret våre medlemmer til å melde sin interesse for utleie til flyktninger som har fått oppholdstillatelse, sier advokatfullmektig Morten Fæste i Huseiernes Landsforbund.

- Vi har fortløpende gitt våre medlemmer veiledning om muligheten for utleie til flyktninger, samt juridisk rådgivning i denne forbindelse. Interessen har vært over all forventning, og de aller fleste som kontakter oss ønsker å hjelpe slik at de syriske flyktningene kan få et tak over hodet, fortsetter Fæste.

- HL har fått tilbakemelding fra kommunene om at behovet for private boliger til flyktninger som har fått oppholdstillatelse allerede er stort, og at behovet bare vil øke i tiden som kommer. Vi oppfordrer derfor våre medlemmer til å fortsette å vise sin interesse på nettsiden tilfluktshjem.no eller å melde fra direkte til kommunene.

- HL har også hatt møte med kommunalminister Jan Tore Sanner og lovet at forbundet vil gi rådgivning til alle som leier ur husrom til flyktninger, sier Fæste.

Har oversatt boligleiekontrakten til arabisk

- I forbindelse med flyktningaksjonen har HL nå oversatt sin leiekontrakt for bolig til arabisk, som er det vanligste språket som de syriske flyktningene snakker, sier Morten Fæste, advokatfullmektig i Huseiernes Landsforbund. - Oversettelsen har skjedd i samarbeid med et profesjonelt oversettelsesfirma, Salita Tolke- og Translatørtjeneste AS, og vil være til stor hjelp for å redusere språkbarrierene mellom utleier og leietaker, fortsetter Fæste.

Fra før har HL oversatt boligleiekontrakten til nynorsk, polsk, urdu og engelsk.

Den arabiske oversettelsen av boligleiekontrakten er tilgjengelig for alle på Huseiernes nettsider:http://www.huseierne.no/boligsporsmal/utleie--kontrakt/arabic-translation---arabisk-oversettelse/.

BOLIGMARKED/20. august 2018

Solid resultat tross redusert boligsalg

Resultat før skatt for OBOS-konsernet endte på 1 643 millioner kroner for første halvår, noe som er en økning på 288 millioner kroner fra i fjor. God drift i alle forretningsområder og flere ferdigstilte boliger bidrar til resultatveksten. I tillegg har det vært en god utvikling i verdien av konsernets investeringseiendommer. Les hele saken

NÆRINGSBYGG/14. august 2018

Bygger stort næringsbygg i København

Veidekkes danske datterselskap Hoffmann A/S har inngått kontrakt med KLP Ejendomme A/S om å oppføre et nytt kontorbygg i København. Kontrakten er en totalentreprise til en verdi av om lag én milliard danske kroner. Dette er Hoffmanns største enkeltprosjekt noensinne hva gjelder både kontraktsum og antall kvadratmeter. Bygget er planlagt ferdigstilt i 2021. Les hele saken

Til toppen