Kringsjå Torg er hjertet i de nye uteområdene på Kringsjå Studentby.
Kringsjå Torg er hjertet i de nye uteområdene på Kringsjå Studentby. (Illustrasjon: SLA Oslo)

Kringsjå blir utendørs studentby

Til høsten kan de nærmere 3000 studentene som bor på Kringsjå studentby ta i bruk splitter nye uteområder med frukthage, treningsfasiliteter, hinderløype, plantekasser og andre aktivitetsmuligheter. Med trådløst nett og nye sittegrupper kan også pensum inntas i frisk luft.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Som en del av revitaliseringen av Kringsjå går SiO nå i gang med å utvikle uteområdene på studentbyen som ble bygget på slutten av sekstitallet. Det er Snøhetta som er landskapsarkitekt for uteområdene. I senere fase har SLA utformet videre forslag basert på grunnlaget fra Snøhetta. 

Med visjonen «Vi møtes utenfor!» ønsker SiO å legge til rette for at mye mer av livet på studentbyen nå flytter utendørs, og at det er lett å bli kjent med naboen. 

– Her skal det bli et fantastisk sted å bo i studietiden. Vi skal rett og slett revitalisere hele Kringsjå studentby. Mer grønt og sosialt, og flere nærtilbud til de som skal bo her, sier Vetle Bo Saga, student og styreleder i SiO.

Nye møteplasser

I selve hjertet av studentbyen etableres Kringsjå Torg som vil bli et samlingssted med sitteplasser, petanque, bordtennis og vannspeil som kan brukes som skøytebane om vinteren. Torget vil også bli arena for flere av arrangementene som vil holdes på studentbyen.

– Mens Kringsjå Torg skal være stedet for liv og røre, skal Frukthagen være et grønt område for ro og rekreasjon med frukttrær og plantekasser, sier Saga.

Helårsperspektivet på Kringsjå Torg, Kringsjå Studentby. Illustrasjon: SLA Oslo

–Jeg har tro på at gode møteplasser gjør det lettere å bli kjent med naboen, noe mange av studentene ønsker seg, sier han.

Lett å være aktiv

SiO ønsker også å tilrettelegge for at Kringsjå skal være en studentby hvor det er lett å være aktiv. I tillegg til at SiO Athletica åpner på studentbyen høsten 2018 vil det også bli etablert en utendørs treningspark og en treningshinderløype. Studentbyen vil også få ballbinge, løpesti og slakk line, i tillegg til hengekøyer og fine sitteområder med muligheter for grilling. 

Basert på studentenes ønsker

Innholdet i utendørssatsningen er bearbeidet med bakgrunn i en spørreundersøkelse blant beboerne på studentbyen. Aktivitetselementene vil ha en samlet kapasitet på 2400 personer i sommerhalvåret og 780 i vinterhalvåret per dag. 

– Vi har lyttet til hva studentene som bor på Kringsjå ønsker seg, og nå realiserer vi noen av disse ønskene. Vi har samarbeidet med Snøhetta og SLA om en plan for uteområdene og mye vil stå klart allerede til semesterstart i høst, sier Vetle Bo Saga.

Åpner i semesterstart

Store deler av utomhusplanen vil stå ferdig høsten 2018, mens noen av elementene vil etableres i takt med ferdigstilling av familieboliger og rehabilitering av eksisterende bygg.

BOLIGMARKED/12. juli 2018

Stigende boligpriser og høy aktivitet

Etter et svakt 2017 har boligmarkedet igjen tatt fart og vist en sterk utvikling gjennom første halvår 2018. Prisene har vært stigende - mest der de falt mest i fjor, og omsetningen har vært rekordhøy mange steder i landet. Vi tror at det aktive markedet vil vedvare i andre halvår, sier administrerende direktør Johan J. Laugen. Noe lavere prisvekst må man forvente som normalt for høsten, men vi har ingen tro på dommedagsprofetiene som det har vært mange av den senere tid. Les hele saken

Til toppen