Kjøpte nyoppusset og eldrevennlig gård

Kjøpte nyoppusset og eldrevennlig gård

Kommunens kjøp av gården i Welhavensgate 5 gjorde at bydelen kunne fortsette å leie, og at beboerne kunne bli boende i de nyoppussede boligene, som er spesialtilpasset eldre med kognitiv svikt og demens.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

I desember 2016 signerte Boligbygg Oslo KF kjøpskontrakten med tidligere eier av Welhavensgate 5. Gjennom 2015 og 2016 har den tidligere eieren sammen med Bydel St. Hanshaugen totalrehabilitert gården. Fokuset har vært på å tilpasse bygget til eldre med nedsatt funksjonsevne, med særlig fokus på å gjøre demensvennlige.

Totalt er det ti boliger og et dagsenter i gården. Ved hjelp av moderne velferdsteknologi kan ansatte i dagsenteret ha godt tilsyn med beboerne. Hver leilighet er også utstyrt med en egen legemiddelautomat.

Sikret prosjektets fortsettelse

Da selger og bydelens plan om å få lån og tilskudd ikke gikk i mål, spurte bydelen om Boligbygg ville kjøpe gården. Slik kunne bydelen fortsette å leie og beboerne kunne bli boende. Det var viktig for både bydel og selger at prosjektet med tilpassede boliger skulle fortsette.

– Selger har vært veldig innstilt på at dette prosjektet skal fortsette i sin form og har hatt et ønske om at de som bor i bygget i dag skal få bli boende. Vi har vært avhengig av denne innstillingen fra selger for å komme i mål, sier kjøpsassistent Magnus Thun i Boligbygg.

Imponert byrådsleder

Tirsdag 24. januar tok byrådsleder Raymond Johansen turen til Welhavensgate 5 for å møte 75 år gamle Gunnar som har demens- Byrådslederen lot seg imponere av teknologien og arbeidet som Bydel St. Hanshaugen gjør.

– Jeg er imponert over hva bydelen har fått til med dette pilotprosjektet. Dette er noe vi vil se mer til framover. Med enkel, mobil teknologi gjør dette denne gruppen i stand til å bo for seg selv under oppsyn og greie seg mest mulig selv, uttalte byrådslederen til Dagsavisen.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen