Eriksbergs-verftet på Celsiusgatan i Göteborg.
Eriksbergs-verftet på Celsiusgatan i Göteborg. (Foto: Hans Wretling)

Kjøper byggerettigheter sentralt i Gøteborg

AF Gruppen kjøper den tidligere kontorbygningen til det gamle Eriksbergs-verftet på Celsiusgatan i Göteborg. Selgeren er det kommunale utviklingsselskapet Älvstranden Utveckling AB.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Kjøpet omfatter også en tilhørende byggerettighet mot Östra Eriksbergsgatan, der AF Projektutveckling planlegger å bygge ytterligere ca. 30 leiligheter samt sentrumslokaler og garasje.

Kjøpesummen for byggerettighetene er MSEK 101. Byggeplanen ventes å tre i kraft i 2018.

– Planen er å bygge om den gamle, fine mursteinsbygningen på ca. 8 000 m2 til drøyt 100 attraktive leiligheter. Byggeplanen tillater et påbygg på tre etasjer, som alle får fantastisk utsikt over vannet, sier Andreas Rydbo, VD for AF Gruppen Sverige.

– Med kjøpet av de attraktive byggerettighetene fortsetter AF Gruppen å vise at vi kan og vil bidra til utviklingen av Göteborgs nye bykjerne, sier Bård Frydenlund, konserndirektør for Sverige.

I fjor inngikk AF Gruppen en avtale om å utvide byggerettigheten på sentralt beliggende Skeppsbron, som skal bli Göteborgs nye møteplass på kaien ved Göta älv.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen