I gang med Svalbard-boliger
(Foto: Statsbygg)

I gang med Svalbard-boliger

Med store stålrammer som reiser seg begynner Statsbyggs boligprosjekt for alvor å bli synlig i Longyearbyen. Og snart kommer rekkehusene sjøveien fra Steinkjer.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

De nye boligene skal settes sammen av ferdige modulbygg fra Skanska Husfabrikken i Steinkjer. Modulene skipes fra kai og vil ankomme Svalbard etter en ukes seilas.

De første modulene er ventet den første uken i september. De skal da monteres på store stålkonstruksjoner, som nå er blitt pælet ned i grunnfjellet.

Statsbygg har mål om at 30 boliger skal stå ferdig før jul. Boligene er fordelt på tre rekkehus med 10 boenheter hver.

– Det er et tøft tidsskjema, men vi skal få det til uten at det på noen måte går på bekostning av hverken sikkerhet eller kvalitet, sier byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg.

Startet i sommer

Arbeidene på Svalbard startet i juni etter at prosjektet ble bevilget til sammen 220 millioner kroner i revidert nasjonalbudsjett.

Siden oppstarten i sommer har Statsbygg blant annet tilpasset terrenget og forberedt en voll, som skal fange opp vann som kommer rennende ovenfra. Denne uka starter arbeidet med å legge fjernvarme.

  Foto: Statsbygg

Framover skal veien i området utvides og det skal legges rør til vann og annen infrastruktur.

– Det er viktig at dette er på plass for de respektive modulbyggene når de ankommer slik at monteringen går raskest mulig, sier Lyssand Sandberg.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen