Hvordan oppleves nullenergibygget?

Hvordan oppleves nullenergibygget?

Ett år etter innflytting, har de ansatte begynt å finne seg til rette i sine nye kontorlokaler i Visund på Haakonsvern i Bergen. Forsvarssektorens første nullenergibygg får 96 % lavere strømregning enn det gamle bygget hadde.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Fremtidens Byggenæring har tidligere skrevet om Haakonsvern som er blant Norges mest energieffektive kontorbygg.

Som kjent har Visund-prosjektet ekstreme krav til lavt energiforbruk, og er et av de mest energieffektive byggene i Norge. Som følge av dette er Visund tettere, mer isolert og har mer avansert solavskjerming og ventilasjon enn det som er vanlig i et kontorbygg. Prosjektet har hele tiden hatt fokus på at bygget skal være komfortabelt å være i. Men hvordan har brukerne opplevd bygget?

Litt for kaldt for enkelte brukere

– Vi har hatt få klager fra brukerne. Det var litt klager på temperatur i starten, da noen av brukerne synes det var litt for kaldt i bygget. Forsvarsbygg var da inne og justerte opp temperaturen fra 21 til 22,5 grader. Generelt har Forsvarsbygg vært veldig flinke til å følge opp de merknader som har kommet fra brukerne dette første driftsåret. Folk har vært inne blant annet for å justere luft og lys, sier stabssjef for Forsvarets Logistikkorganisasjon Regional Logistikkledelse Vest, Ronny Angeltvedt. Angeltvedt har selv sin kontorplass i Visund.

Visund er et komfortabelt bygg

Normalt og teoretisk sett ville temperaturøkningen gitt et stort utslag på energiforbruket, men Forsvarsbygg antar at virkningen er mindre i dette bygget. – På varme sommerdager har de ansatte i bygget vært fornøyde med at det er svalt og fint til tross for høy temperatur ute. Alt i alt har dette blitt et komfortabelt bygg å oppholde seg i, sier prosjektleder i Forsvarsbygg, Arild Lunde.

Bevisstgjøring av personellet

– Jeg prøver å bevisstgjøre folk på at de har kontorplass i et unikt bygg. Den unikheten merker ikke de ansatte så mye i hverdagen. Brukerne registrerer at persienner går automatisk, og at det kun er mulig åpne vinduene litt, sier Angeltvedt.

Delte meninger om kontorlandskap

Ikke alle brukerne har vært like begeistret for å sitte i kontorlandskap. I det gamle depotbygget som de ansatte flyttet ut av, hadde alle egne cellekontorer.

– Noen har reagert på å sitte i kontorlandskap. Visund har i dag en blanding av begge deler. Kontorlandskap er en arkitektmessig vurdering i samråd med brukerne. Vi savner også noen stillerom, men jeg tror nå vi skal gi dette litt mer tid og se hvordan det går. Det er ingenting som «brenner» her i bygget nå. Vi har det lyst og trivelig. Alt virker, og vi har vent oss til bygget, avslutter Angeltvedt.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen