Hvem kjøper NRK-tomten ?

Hvem kjøper NRK-tomten ?

Et åpent og innovativt NRK trenger et nytt bygg for fremtiden. Forutsatt at NRK får realisert verdiene som ligger på Marienlyst og selv klarer å finansiere et nytt hovedkontor, skal NRK flytte innen fem til ti år.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

- Dersom NRK skal lykkes med vårt oppdrag for publikum i Norge, må vi ha ambisjon om å være den mest moderne og innovative allmennkringkasteren i verden. Da trenger vi et bygg der vi kan utvikle organisasjonen, ta i bruk ny teknologi og jobbe på tvers. Disse kravene kan dessverre ikke Marienlyst møte, sier kringkastingssjef i NRK Thor Gjermund Eriksen.

Marienlyst oppfyller ikke kravene

Styret har i styremøte 10. februar gjort vedtak om at Marienlyst videreutvikles uten NRK, forutsatt at NRK får realisert verdiene som ligger på Marienlyst. Eriksen påpeker at bygget har en infrastruktur som støtter gammel teknologi, og at dette bare vil forsterke seg i årene som kommer.

- NRK har levd 80 gode år på Marienlyst. Men man trenger ikke være Einstein for å skjønne at dette bygget ikke passer en moderne mediebedrift. Det er et stort bygg, og over en tredjedel av arealene våre er fellesarealer og transportsoner som gjør at vi bruker for lang tid fra det ene til det andre. I tillegg bruker vi store midler hvert år på å tilpasse bygget dagens behov. Disse rammetingelsene gjør det vanskeligere for organisasjonen å utvikle seg, sier Eriksen.

Lavere driftskostnader

Et nytt hovedkontor på Marienlyst er vurdert, men risikoen for NRK er vurdert å være for stor. Dette ville innebære tre byggetrinn, tre flyttinger og 7 år med byggearbeider.

- Vi trenger et bygg som bare er halvparten så stort som i dag, og vi vil med et mer arealeffektivt bygg få langt lavere driftskostnader. Jeg er opptatt av at NRK skal være åpent. Helt konkret: skulle vi sikret NRK forsvarlig med vår beredskapsrolle, måtte vi bygget murer rundt oss. Et nytt bygg der man tenker sikkerhet fra starten, vil bli sikrere samtidig som det oppleves som åpent mot publikum og verden. Vi skal ha et bygg som ligger sentralt og oppleves tilgjengelig både for publikum og ansatte, sier Eriksen.

Enorm interesse for NRK-tomten

Flere eiendomsselskaper er klare til å kaste seg inn i kampen om den verdifulle NRK-tomten på Marienlyst i Oslo dersom statskanalen gjør alvor av flytteplanene, meddeler Nettavisen.

– Det er en fantastisk beliggenhet. Det er et av de bedre boligområdene. Man vil nok kunne få i hvert fall 1.400 til 1.500 boliger på NRK-tomta. Vi tror sånn sett at verdien er på rundt 2 milliarder kroner, sier administrerende direktør Baard Schumann i Selvaag Bolig til Dagbladet.

- Det er et solid stykke tomt i Oslos mest attraktive områder, sier analysesjef i Akershus Eiendom, Ragnar Eggen til OsloBy. Han mener at Marienlyst-tomten kan være verdt opp til 2,1 millarder.

Obos har konkludert med at det er plass til minimum 1.000 nye boliger i området, meddeler e24.

- Den tomten er superinteressant for de fleste som driver med boligutvikling. Men det er klart at du må ha en viss størrelse på virksomheten for å kunne bygge der. Det er opp til NRK hvem de ønsker å jobbe sammen med, sier konsernsjef i Obos, Daniel Siraj til e24.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen