Huseierne: stor balkongfeber

Huseierne: stor balkongfeber

Når blokkleiligheten får balkong, kan boligverdien øke med dobbelt så mye som byggekostnadene, skriver huseierne.no.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Saken er hentet fra huseierne.no

Interessen for balkongbygging er stor, særlig i de store byene. Men i mange boligsameier og borettslag er slike balkongprosjekter ofte et hett diskusjonstema, da ikke alle føler at de får like mye igjen for investeringen.

Øker verdien på boligen

– En god balkong blir som et eget lite uterom. Med en varmeovn kan den også brukes det meste av året. Samtidig er balkongbygging som regel en god investering, sier takstmann Lasse Evensen, leder for avdeling Oslo og Akershus i Norges Takseringsforbund, NTF til huseierne.no.

Han mener verdiøkningen fort kan utgjøre opp mot det dobbelte av kostnadene, hvis balkongen er stor nok til å være et funksjonelt, utendørs oppholdsrom.

– På fem til syv kvadratmeter kan du fint plassere et par utestoler, et lite bord og kanskje noen pene krukker med planter. Kostnaden vil typisk være i størrelsesordenen 120 000 til 150 000 kroner, mens takstverdien kanskje øker med 250 000, sier Evensen til huseierne.no.

Knøttsmå balkonger der man bare kan stå rett opp og ned betyr mindre for verdien. Og en såkalt fransk balkong, som egentlig bare er et rekkverk på utsiden av vinduer i dørhøyde, gir minimale utslag i taksten.

Les hele saken her.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen