Huseierne: stor balkongfeber

Huseierne: stor balkongfeber

Når blokkleiligheten får balkong, kan boligverdien øke med dobbelt så mye som byggekostnadene, skriver huseierne.no.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Saken er hentet fra huseierne.no

Interessen for balkongbygging er stor, særlig i de store byene. Men i mange boligsameier og borettslag er slike balkongprosjekter ofte et hett diskusjonstema, da ikke alle føler at de får like mye igjen for investeringen.

Øker verdien på boligen

– En god balkong blir som et eget lite uterom. Med en varmeovn kan den også brukes det meste av året. Samtidig er balkongbygging som regel en god investering, sier takstmann Lasse Evensen, leder for avdeling Oslo og Akershus i Norges Takseringsforbund, NTF til huseierne.no.

Han mener verdiøkningen fort kan utgjøre opp mot det dobbelte av kostnadene, hvis balkongen er stor nok til å være et funksjonelt, utendørs oppholdsrom.

– På fem til syv kvadratmeter kan du fint plassere et par utestoler, et lite bord og kanskje noen pene krukker med planter. Kostnaden vil typisk være i størrelsesordenen 120 000 til 150 000 kroner, mens takstverdien kanskje øker med 250 000, sier Evensen til huseierne.no.

Knøttsmå balkonger der man bare kan stå rett opp og ned betyr mindre for verdien. Og en såkalt fransk balkong, som egentlig bare er et rekkverk på utsiden av vinduer i dørhøyde, gir minimale utslag i taksten.

Les hele saken her.

NÆRINGSBYGG/14. august 2018

Bygger stort næringsbygg i København

Veidekkes danske datterselskap Hoffmann A/S har inngått kontrakt med KLP Ejendomme A/S om å oppføre et nytt kontorbygg i København. Kontrakten er en totalentreprise til en verdi av om lag én milliard danske kroner. Dette er Hoffmanns største enkeltprosjekt noensinne hva gjelder både kontraktsum og antall kvadratmeter. Bygget er planlagt ferdigstilt i 2021. Les hele saken

EIENDOM/ 3. august 2018

Profier kjøper boligprosjekt av Det Norske Veritas

Det Norske Veritas Eiendom AS har i nærmere 15 år jobbet med reguleringen av et leilighetsprosjekt på sin eiendom på Høvik med en fantastisk beliggenhet rett på oversiden av Veritas-senteret. Nå er prosjektet solgt til boligutvikleren Profier. Kjøpet omfatter omtrent 10 mål som kan utvikles til ca. 55 leiligheter. Med kjøpet følger flere påstående vernede eiendommer fra Høvik Verk perioden, blant annet en 8 mannsbolig, to sveitservillaer og en tidligere turnhall. Les hele saken

Til toppen