Hovseterløftet er i gang

Hovseterløftet er i gang

Når Hovseter skal oppgraderes er det tiltak for barn og unge som først prioriteres. – Det er mye engasjement for prosjektet, så vi håper mange involverer seg, sier Ragnhild Lorentzen, prosjekt­leder for Hovseterløftet.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Vestre Aker bydel har nå startet en satsning på Hovseter som skal gå over flere år. Både sosiale og fysiske tiltak skal løfte området og gjøre det til et hyggeligere sted å bo.

Involverer beboerne

Bydelen og Boligbygg skal blant annet ruste opp bygningene og uteområdene. Men i første omgang er det barn og unge det skal være ekstra mye fokus på.

– Derfor ønsker vi nå å finne ut av hva de ønsker seg i området. Det er de som bor her som må si hva Hovseter trenger – ikke bare kommunen, sier Lorentzen.

Prosjektlederen har med seg tre ungdommer fra Hovseter som gjerne viser rundt på området og forteller om hjemstedet sitt. De skal jobbe sammen med bydelen om Hovseterløftet.

Vil snakke for den yngre generasjonen

– Dette prosjektet har potensial til å bli veldig bra. Ungdom jeg har snakket med er veldig fornøyde så langt. Får vi til bare en liten del av alt vi har snakket om, kommer dette til å bli bra, sier 22 år gamle Saif Khan.

Han har bodd på Hovseter i flere år av sitt unge liv og vil gjerne være med på å påvirke bydelen til det positive i årene som kommer. Det er hans to nye kolleger enige i.

– Vi kan snakke for vår generasjon og de som er yngre. Vi har også god kontakt med de unge i bydelen og jeg føler litt ansvar for å representere dem gjennom dette prosjektet, sier Kafia Mohamud (19).

Inviterer beboere til møter

I begynnelsen av juni inviterte de tre ungdommene og bydelen andre ungdommer til et møte. Der skulle de få komme med innspill og ideer til prosjekter bydelen kan gjøre nettopp for dem.

Og det kom mange forslag – alt fra grillplass til volleyballbane ble diskutert. Også praktiske bomiljø­tiltak som bedre belysning ble etterspurt blant 19- og 20-åringene som var med på møtet.

– Men det de fleste ønsker seg er nok en fritidsklubb. Dette er den eneste bydelen uten, og en fritidsklubb trenger vi for å få enda bedre samhold og fellesskapsfølelse blant ungdom her på Hovseter, sier Kafia.

Fra i år til år 2022

Områdeløftet er i en tidlig fase, men bydelen har allerede satt i gang konkrete tiltak for å få gjort mye på kort tid.

– Til høsten åpner vi blant annet et nærmiljøkontor for å engasjere beboerne enda mer, sier Ragnhild Lorentzen.

– Det blir spennende å se hva vi får til. Det er politisk engasjement for dette, og vi henter viktig læring fra områdeløftene på Tøyen og Grorud. Dette er en fin mulighet til å virkelig ta tak i ting, sier prosjektlederen.

Ekstraordinære midler til Boligbygg og bydelene

Byrådet bevilget 50 millioner i ekstraordinære midler til bomiljøtiltak på 25 adresser i seks bydeler i Oslo.25 av disse skal Boligbygg bruke på fysiske tiltak i eiendommene. På  Hovseter skal et bygg få ny belysning i fellesarealer og ute, og det skal oppgraderes på området rundt blokkene som er eid av kommunen.

De andre områdene som får ekstra oppmerksomhet er adresser på Sagene, Gamle Oslo, Grünerløkka, Stovner og Grorud (Romsås). Beboere i de samme områdene kan søke om midler til bomiljøtiltak via bydelen.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen