Modulhusene er på plass i Longyearbyen.
Modulhusene er på plass i Longyearbyen. (Foto: Svein Rune Kjøllesdal / Svalbardposten)

Her er de første Svalbard-boligene

Transporten over sjø og land gikk knirkefritt. Nå er det første av Statsbyggs seks nye modulbygg montert i Longyearbyen.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Etter en ukes seilas fra Steinkjer ankom lastebåten Lisanna Svalbard før helgen. Om bord var ferdige modulbygg fra Skanska Husfabrikken.

– Arbeidet har vært planlagt ned til minste detalj. Både lossingen fra båten, transporten til byggeplass og monteringen av modulene har gått veldig bra, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg.

Statsbygg har som mål at 30 boliger skal stå ferdig i Gruvedalen i Longyearbyen før jul. Boligene er fordelt på tre rekkehus med 10 boenheter hver. Det var det første av disse tre rekkehusene Statsbygg monterte denne uken.

Neste båt med moduler fra Steinkjer forventes å ankomme i starten av oktober. Deretter vil ytterligere en båt ankomme i starten av november.

De tre siste byggene skal etter planen bli montert våren 2019.

Fakta om prosjektet

  • Statsbygg skal bygge 60 boliger på til sammen 8.000 kvm i Gruvedalen i Longyearbyen.
  • De modulbaserte boligene vil bestå av 3-, 4- og 5-roms leiligheter fordelt på seks bygg.
  • Alle boligene vil stå ferdig i løpet av 2019.
  • Prosjektet har bakgrunn i boligmangelen som er oppstått på Svalbard etter flere snøskred de seneste årene. For Statsbyggs del har skredene ført til et tap på 15 boenheter. I tillegg ligger flere statlige boliger i skredutsatt sone.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen