Illustrasjon av rekkehus.
Illustrasjon av rekkehus. (Foto: Statsbygg / RAM Arkitektur)

Grønt lys for Svalbard-boliger

Statsbygg har fått klarsignal til å starte byggingen av boliger i Gruvedalen.

  • Bolig
Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Flere snøskred har rammet Svalbard de seneste årene, noe som har resultert i boligmangel. For Statsbyggs del har skredene ført til et tap på 15 boenheter. I tillegg ligger flere statlige boliger i skredutsatt sone.

Statsbygg har derfor planlagt for 60 nye boliger i Gruvedalen i Longyearbyen. Nå har Statsbygg fått klarsignal til å starte boligprosjektet.

– Vi er glade for å kunne starte boligbyggingen nå. Da sikrer vi at fremdriften overholdes og at de første husstandene kan flytte inn på nyåret 2019, sier byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg i Statsbygg.

20 av boligene bygges for Longyearbyen lokalstyre. Totalt skal det bygges 8.000 m2 med nye boliger. De modulbaserte boligene vil bestå av 3-, 4- og 5-roms leiligheter, fordelt på seks bygg.

Arbeidet med å bygge modulene vil etter planen starte allerede i sommer. Etter en byggetid på tre måneder skal modulbyggene fra Skanska Husbfabrikken skipes fra kai i Steinkjer og ankomme Svalbard etter en ukes seilas. Da starter arbeidet med å montere modulene på byggeplassen.

– På denne måten får vi bygget gode boliger på raskest mulig måte, sier Sandberg.

.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen